Rødovre får ny borgmester efter at bykonge forlod posten

Ankestyrelsen undersøger i øjeblikket tidligere bykonges brug af borgmesterbil med én kilometer til job.

Britt Jensen (S) tiltræder som ny borgmester i Rødovre, fordi Erik Nielsen (S) efter mere end 26 år som borgmester forlod posten.

Hun blev torsdag aften valgt som ny borgmester uden modkandidat, hvilket var ventet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Erik Nielsen trådte tilbage efter Ekstra Bladets historier om, at han havde anskaffet sig en borgmesterbil i form af en eldrevet Mercedes, selv om han havde under én kilometer til arbejde.

Britt Jensen har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1994 og har været mangeårig formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Hun har hidtil tjent som 1. viceborgmester.

- Det er nogle store sko, som jeg skal fylde ud efter Erik Nielsen, og jeg er meget ydmyg over for opgaven. Jeg føler mig godt rustet til det, siger hun.

Sag undersøges af Ankestyrelsen

Hun bliver den første kvindelige borgmester i Rødovre Kommunes historie.

Hun vil involvere borgere, brugere og medarbejdere i de beslutninger, der skal tages.

- Det kvalificerer debatten og beslutningerne, når der er flere med. Jeg bliver også selv klogere, når de personer, der til daglig bliver påvirket af beslutningerne, kommer med deres input, siger Britt Jensen.

Erik Nielsen offentliggjorde sin afsked i januar og takkede af ved udgangen af marts. Han fortsætter som menigt medlem af kommunalbestyrelsen.

Det har ikke haft betydning hans beslutning om at træde tilbage, at Ekstra Bladet har sat kritisk fokus på hans anskaffelse af en borgmesterbil.

- Jeg ville være utrolig tyndhudet, hvis det skulle være årsag til, at jeg skulle stoppe, sagde han i januar.

Sagen bliver på nuværende tidspunkt undersøgt af Ankestyrelsen. Rødovre Kommune har også selv rettet henvendelse til styrelsen for at komme tvivlen om ordningen til livs.

/ritzau/