Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Rød blok forventer ministerundskyldning for landbrugspakke

En hasteindkaldt forskerhøring og et samråd skal miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen igennem tirsdag.

Eva Kjær Hansen forventes at sige undskyld for den, angiveligt, fejlagtige regnemetode. Sådan lyder meldingen fra rød blok. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Hun må undskylde. Både over for Folketinget og befolkningen. Sådan lyder det fra rød blok, inden miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag endnu engang skal forholde sig til regeringens udskældte regnemetode i forbindelse med sin landbrugspakke.

- Det er meget alvorligt, når toppen af den danske forskerverden på netop dette felt undsiger ministerens måde at regne på, og når det endda også er forskere, som Venstre selv har bedt om at møde op til høringen, siger Simon Kollerup, fødevare- og landbrugsordfører for Socialdemokraterne til Ritzau.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Ida Auken, miljøordfører for De Radikale og tidligere miljøminister, forventer en undskyldning.

- Jeg forventer, at ministeren indrømmer, at pakken ikke er god for vores vandmiljø, og at hun siger undskyld til Folketinget og til befolkningen, fordi hun har givet det indtryk, at det var en grøn pakke, hun lagde frem.

- Miljøet får det dårligere, og det skal man ikke prøve at sminke på, siger hun til Ritzau.

Foruden høringen skal ministeren i samråd hos Miljø- og Fødevareudvalget senere tirsdag.

Først efter samrådet vil Socialdemokraterne se på, hvad der politisk skal gøres.

- Efterhånden er dette en ren tilståelsessag, hvor ministeren må anerkende, at hun har vildledt Folketinget, og det er selvfølgelig meget alvorligt, siger Kollerup.

/ritzau/