Rød blok til S: Kommunebesparelser skal helt væk

Rød blok vil forpligte S til at fjerne omprioriteringsbidrag ved et regeringsskifte.

Martin Lidegaard, der er ordfører for De Radikale, kræver et løfte fra S-formand Mette Frederiksen om at skrotte omprioriteringsbidraget, hvis regeringsmagten skifter. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

S-formand Mette Frederiksen vil tvinge regeringen til at føre pengene fra omprioriteringsbidraget tilbage til kommunerne, men de øvrige partier i rød blok vil have bidraget fjernet helt.

De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og SF kræver, at Mette Frederiksen lover at fjerne den omdiskuterede spareøvelse efter et eventuelt regeringsskifte.

- Det er bedre, at kommunerne får pengene tilbage, end at de ikke gør. Men det er stadig staten, der bestemmer, hvad pengene skal gå til, og vi mener, at kommunerne selv skal bestemme, siger Martin Lidegaard, der er R-finansordfører.

Hvis besparelserne ikke føres tilbage til velfærd i kommunerne, vil det betyde tusindvis af fyringer, advarer Enhedslistens kommunalordfører, Rune Lund.

Fra Alternativet kalder finansordfører Josephine Fock omprioriteringsbidraget for "et indgreb i det kommunale selvstyre":

Mette Frederiksen vil ikke give en garanti for, at hun som statsminister vil skrotte besparelserne i kommunerne, og det er Martin Lidegaard ikke tilfreds med.

/ritzau/

Facebook
Twitter