Tema Krigen i Syrien

Rød blok vil sende 200 millioner fra finansloven til Aleppo

En samlet rød blok fremlægger nu et ændringsforslag til finansloven i Folketingssalen.

Billeder fra i dag fra Aleppo / AFP PHOTO / KARAM AL-MASRI (Foto: Karam al-Masri © Scanpix)

Danmark skal straks sende 200 millioner kroner til det krigsplagede Aleppo. Pengene skal komme fra den reserve, der er i finansloven.

Sådan lyder et ændringsforslag til finansloven, som en samlet opposition står bag.

Det siger Morten Østergaard, politisk leder for De Radikale:

- Der er jo akut brug for humanitær nødhjælp. Og så er der jo de første skridt i retning af at kunne begynde at stabilisere og genrejse Aleppo, men det kræver altså ressourcer.
- Det er derfor, vi fremsætter det her ændringsforslag, i 11. time, i forbindelse med finansloven, for så kan vi tvinge dem til at gøre noget. Pengene er der.

Det er på sin plads, at vi giver et ekstra dansk bidrag.

Danmark må bidrage med flere penge

Hos Socialdemokratiet er politisk ordfører, Nicolai Wammen, forfærdet over begivenhederne i Aleppo og det faktum, at der endnu ikke er nået en holdbar løsning.

Derfor mener han, at man i Folketinget burde kunne finde flertal for at sende pengene afsted.

- Det er sådan, at der på finansloven er afsat penge til uforudsete udgifter. Vi synes, at den situation, vi ser i Aleppo lige nu, er så forfærdelig, at det er på sin plads, at vi giver et ekstra dansk bidrag.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder melder fortsat om hårde kampe i Aleppo, selv om en aftale om våbenhvile skulle have gjort det muligt at evakuere tusindvis af civile fra den syriske by i morges.

Aftalen holder dog ikke, og derfor må de tusindvis af mennesker i Aleppo blive. Det er uholdbart, og derfor må Danmark straks sætte ind med ekstra hjælp, siger Nicolai Wammen.

- Mænd, kvinder og børn går gennem helt forfærdelige lidelser i Aleppo. Derfor foreslår vi, at der bliver afsat 200 millioner kroner til straks at kunne øge hjælpen til ofrene i Aleppo. Derfor håber vi også, at der kan komme et flertal i Folketinget fra Danmark.

Finansloven tredjebehandles i Folketinget i dag. I aften bliver ændringsforslaget diskuteret, men det kommer først til afstemning i Folketingssalen i morgen.