Rød byrådspolitiker sammenligner bøsser med kameler

Enhedslistens byrådskandidat Dahir Jama Roobleh beklager homofobiske udsagn, men har sagt det før som SFer.

Dahir Jama Roobleh kaldte det dumt, at han kaldte det en katastrofe at undervise i homoseksualitet. Arkivfoto.

Enhedslistens byrådskandidat i Odense Dahir Jama Roobleh har beklaget, at han i weekenden kaldte det en katastrofe, at socialdemokraten Tim Vermund foreslog at undervise i homoseksualitet i odenseanske skoler.

Nu oplyser TV 2/Fyn, at han som SFer sidste år sammenlignede homo-ægteskaber med at gifte sig med en kamel.

Dahir Jama Roobleh kaldte det dumt, at han kaldte det en katastrofe at undervise i homoseksualitet. Men han har det angiveligt meget svært med homoseksualitet. 8. juni 2012 skrev han som SFer på sin Facebookside:

- Hvis mand til mand er kærlighed til dansk folkkirke, hvorfor er mand til hund er ikke kærlighed så, kære Manu Sareen ?? Jeg elsker også min kamel kan jeg vie ham og få han på familiesammeforing til Dk Manu Sareen ?? Helt til grin med den homoloven..

Kammeratlig samtale

I juni 2012 var Dahir Jama Roobleh SFer i Odense byråd. SFs Karsten Hønge oplyser, at SF i en kammeratlig samtale med Roobleh forklarede, at hans udsagn ikke var acceptabelt i partiet.

Siden forlod Dahir Jama Roobleh SF og blev løsgænger, men er nu opstillet for Enhedslisten, hvor han er nummer tre på partilisten.

TV 2/FYN har spurgt Enhedslistens nummer to, Brian Skov Nielsen, om Dahir Jama Roobleh kan opstille for Enhedslisten.

- Bør ikke være kandidat

- Enhedslistens holdning er meget klar på det her område, og jeg vil mene, at hvis en person ikke har den holdning, så bør vedkommende ikke være kandidat, siger Brian Skov Nielsen.

Enhedslisten kan kun ændre opstillingslisten på en ekstraordinær generalforsamling.

TV 2/FYN har ikke fået en kommentar fra Dahir Jama Roobleh, som ikke tager sin telefon. Han skriver i en sms:..jeg har aldrig sammenlignet dyr med noget mennesker, så det passer ikke det.

/ritzau/

Facebook
Twitter