Rød og blå blok giver milliardplan for Skat positiv modtagelse

Syv milliarder kroner og 1.000 nye ansatte skal rette op på kriseramte Skat.

Flere skandalesager har ramt Skat de seneste år. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Efter flere skandalesager om svindel og fejl i ejendomsvurderinger er skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag klar med en investering i Skat på syv milliarder kroner frem mod 2020 og 1.000 ekstra medarbejdere.

Og en genrejsning af Skat bliver budt velkommen hos de andre partier.

Men hos SF stiller man spørgsmål til, om pengene og de 1.000 nye ansatte nu også rækker.

- Vi synes, det er en flot plan, og at syv milliarder kroner er mange penge. Men, det er også nødvendigt at sige, når vi hører, det vil give 1000 nye ansatte, skal det ses i lyset af, at der er blevet fyret omkring 4000 det sidste årti. Derfor er vi nysgerrige efter, hvordan det præcise antal er kommet frem, siger partiets skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen til DR Nyheder.

- Ud over generelt at komme på bedre køl, så står skat over for ekstraordinære opgaver med forskellige svindelsager og klager over ejendomsvurderinger, så jeg er ikke sikker på, at det er nok.

Hos partiet vil man gerne bakke op om yderligere ressourcer til Skat, men understreger, at man endnu ikke har set den fulde plan.

Samme tanke har man hos Socialdemokraterne.

- Det har været kendt længe, at det er nødvendigt at ansætte flere i Skatteankestyrelsen, hvor klagerne hober sig op. Det har været kendt længe, at det er nødvendigt at ansætte flere til inddrivelser, siger skatteordfører Jesper Petersen til Ritzau.

- Det har også været kendt et stykke tid, at der vil blive en betragtelig udgift i forbindelse med nyt europæisk toldkodeks.

- Hvis man bare bunker alle de ting sammen, så er det ikke tilfredsstillende. For det er nødvendigt, at den egentlige kontrol i Skat bliver forbedret.

LA skeptiske: Hvorfor er der brug for så mange ressourcer?

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær har heller ikke set planen endnu, men siger til Ritzau:

- Overordnet er vi positive over for at hjælpe med at få Skat ind i en positiv spiral i stedet for de skandaler, man kører rundt i nu.

Mere skeptisk er Liberal Alliance. Der er bestemt brug for en genrejsning af skat, men syv milliarder kroner er mange penge, lyder det.

- Syv milliarder er et voldsomt stort beløb, og vi vil gerne vide, hvorfor, der er brug for så mange ressourcer, siger partiets skatteordfører, Joachim B. Olsen, til DR Nyhder.

- Vi glæder os til at se planen, men umiddelbart er vi skeptiske.

Hos Liberal Alliance mener man heller ikke at den seneste tids skandaler med refusion af udbytteskabt kan tilskrives manglende ressourcer – det er et spørgsmål om ledelsessvigt.

Grundlæggende så partiet gerne, at Skatteministerieret blev nedlagt og lagt ind under Finansministeriet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk