Rød taler gav blå begejstring

En utraditionel taler kom i dag til Vestres landsmøde som særlig gæst.

Formand for Dansk Metal, Claus Jensen, taler ved Venstres landsmøde. I forgrunden er det V-formand Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Nicolai Linares / Scanpix)

Venstre fik på sit landsmøde i Odense en noget utraditionel taler på talerstolen.

Det var nemlig formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, der i dag holdt tale efter Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, havde fremført sin landsmødetale.

Dansk Metal har som fagforening traditionelt set en tilknytning til de røde partier og er særligt forbundet med Socialdemokraterne, og Claus Jensen lagde da heller ikke skjul på, at han var overrasket over invitationen fra Løkke.

- Jeg synes, det er modigt af jeres formand at have inviteret mig her i dag, siger Claus Jensen, da han indledte sin tale til landsmødet og blev mødt med stor begejstring af Venstres politiske bagland.

Frit slag i bolledejen

Og det kan måske vække undren for nogen, at Claus Jensen vælger at holde tale for de blå, men selv siger han, at han er kommet af den simple grund - at han er blevet inviteret.

- Når jeg er blevet inviteret herover på landsmødet og så at sige får "frit slag i bolledejen" i forhold til, hvad jeg kan sige, så takker jeg naturligvis ja til det, siger Claus Jensen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lagde da heller ikke skjul på, at han langt fra altid er enig med Claus Jensen, da han præsenterede ham.

- Vi er ikke enige om det hele, men det har alligevel slået mig, at vi er enige i mere, end jeg lige gik og troede, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Jeg varetager mine medlemmers interesser

Claus Jensen siger, at han som forbudsformand først og fremmest varetager sine medlemmers interesser, også selvom han i dag taler til de 1.600 Venstre-medlemmer, der er tilstede.

Fra talerstolen opfordrede han til, at man engang imellem lægger ideologi til side - for eksempel i forbindelse med de kommende forhandlinger om en reform af erhvervsskolerne.

- Man skal lægge de ideologiske tanker lidt væk og få lavet en ordentlig erhvervsuddannelsesreform, hvor man lytter meget til parterne. Dem, der har skoene på, de ved også bedst, hvor den trykker, siger Claus Jensen.

Han mener, at hvis vi skal lave en erhvervsuddannelsesreform, så er det vigtigt for ham, at det bliver en bred reform, der bliver bakket op af hele Folketinget.

Vil stadig anbefale Helle

Til spørgsmålet om hvorvidt det ikke for bare får år siden ville have været utænkeligt at se en Dansk Metal-formand på et Venstre-landsmøde, siger Claus Jensen:

- Det er jeg ikke sikker på. Vi har altid i metal søgt politisk indflydelse bredt. Vi har også været med i flere af de råd og nævn, der har været nedsat både under Lars Løkke Rasmusen og Anders Fogh Rasmussen. Vi har aldrig haft berøringsangst med de politiske partier, siger Claus Jensen.

Men metalarbejdernes repræsentant vil dog stadig anbefale sine medlermmer at stemme rødt.

- Jeg kan ikke forstille mig andet, end at vi giver penge til Socialdemokraterne næste gang - og jeg vil også anbefale vores medlemmer at stemme på Helle Thorning-Schmidt.

FacebookTwitter