Røde Kors-chef: Danmark er ikke ene om at have dårligt ry

Røde Kors' generalsekretær møder overraskelse over dansk asylpolitik. Men Danmark er ikke ene om stramninger.

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, mener, at man må acceptere demokratiets beslutninger. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) mener, at danske europaparlamentarikere skader Danmarks ry i asyldebatten.

Parlamentarikerne svarer igen med, at det er regeringens egen lovgivning, der skader landets omdømme.

Hos Dansk Røde Kors ønsker generalsekretær Anders Ladekarl ikke at blande sig i den politiske debat. Han oplever dog også i sit arbejde, at udlandet undres over den aktuelle danske linje på udlændingeområdet.

Mandag skal han eksempelvis interviewes af tre udenlandske medier - AP, BBC og CNN.

- Jeg hører en overraskelse over, at det Danmark, som man kendte som førende på udviklingsbistanden, som førende fortaler for menneskerettigheder og som førende humanistisk land, at nok er vi med langt fremme, men vi har skruet ned for ambitionerne og indsatsen.

- Det overrasker selvfølgelig. Men folk ser det ikke bare som noget, der kun sker i Danmark, men også i en række andre lande, siger Anders Ladekarl til Ritzau.

Hvad siger du så, når du hører det?

- Jeg siger, at vi lever i et demokrati, og det demokrati har besluttet, at det er den vej, Danmark skal. Og det må vi respektere.

Udenrigsminister Kristian Jensen skal sammen med integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag forklare og forsvare smykkelovforslaget og de øvrige danske asylstramninger i EU-Parlamentets borgerrettighedsudvalg.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter