Røde vælgere glade for privathospitaler

Rød bloks vælgere siger i stor stil ja tak til muligheden for at blive behandlet på et privathospital.

Operation, privathospital, læger, sygehus, hospital (© DR)

Behandlingsgarantien er indført af den borgerlige regering, men også oppositionens vælgere er glade for, at de kan blive behandlet på et privathospital.

64% glade for privat tilbud

Behandlingsgarantien betyder, at man som patient har ret til behandling inden for en måned. 64% af de danskere, der stemmer på Socialdemokratiet, SF, De Radikale eller Enhedslisten mener, at man bør kunne blive behandlet på et privathospital på det offentliges regning, hvis de offentlige sygehuse ikke kan tilbyde behandling inden for 4 uger. Det viser en undersøgelse som Epinion har lavet for Dansk Erhverv.

SF vil af med privathospitaler

I dag var udmeldingen fra SF's formand Villy Søvndal ellers, at han håber, at der ikke findes privathospitaler om 10 år.

-Min store drøm er, at det offentlige sundhedssystem om 10 år vil være så godt, at der ikke er et eneste privathospital tilbage i Danmark. Fordi der ikke er behov for dem mere, siger Villy Søvndal til Ældre Sagens blad.

Intet forbud

Villy Søvndal ønsker dog ikke et forbud.

-

Jeg vil ikke forbyde privathospitaler, men jeg håber, de til den tid er udkonkurreret af et effektivt offentligt sygehusvæsen, som vi alle har lige adgang til, siger han.

Det blev de spurgt omSpørgsmål: Bør man kunne blive behandlet på et privathospital på det offentliges regning, hvis de offentlige sygehuse ikke kan behandle en indenfor 4 uger?

1.454 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i undersøgelsen.

FacebookTwitter