Rønn Hornbech frikendt for citatfusk

Venstres retspolitiske ordfører Birthe Rønn Hornbech er af Københavns Byret blevet frifundet for citatfusk. Sagen var anlagt af Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti. Han kalder det dybt betænkeligt, at Birthe Rønn Hornbech er frifundet.

Birthe Rønn Hornbech er blevet frifundet for at have fusket med citater i sin bog Tale er guld. (Foto: Reimar Juul © Scanpix)

Venstres retspolitiske ordfører Birthe Rønn Hornbech er af Københavns Byret blevet frifundet for citatfusk.

Sagen var anlagt af Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti og handler om Birthe Rønn Hornbechs bog "Tale er guld" fra 2006.

I den citeterer hun Langballe for at have sagt, at "muslimer er en pest over Europa".

Det har Langballe ikke sagt, men derimod at "islam er en pest over Europa."

Jesper Langballe kalder det "dybt betænkeligt", at Birthe Rønn Hornbech frikendes, når retten samtidig slår fast, at hun ikke har citeret Langballe korrekt.

Rettet i 2. udgaven

Retten begrundede frifindelsen med, at Rønn Hornbech offentligt har erkendt, at Jesper Langballe ikke ordret har sagt ordene, som gengivet i hendes bog.

Desuden har hun rettet i ordlyden i 2. udgaven af "Tale er guld".

Byretten tilføjer, at politikere i meget vidt omfang må acceptere, at de og deres handlinger kritiseres også i en form, der går tæt på deres person.

Forræderi mod ytringsfriheden

- Hun har udtalt sig urigtigt, eller sagt på mere almindelig dansk løjet, men det får ikke den konsekvens, at hun bliver dømt. Det, synes jeg, er betænkeligt. Det er et retsvæsen, der relativerer spørgsmålet om løgn eller sandhed. Det er netop et forræderi mod ytringsfriheden at sige, at der ikke er forskel på løgn og sandhed, siger Jesper Langballe.

Birthe Rønn Hornbech tager dommen til efterretning og er meget tilfreds på ytringsfrihedens vegne.

- Jeg synes, at hele sagsanlægget bekræfter det, jeg skrev i bogen om, at Dansk Folkeparti har meget svært ved at affinde sig med andres meninger, siger hun til Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk