Rønn Hornbech giver ny profil integrationsområdet

En kompromisløs kvinde. Sådan betegner DRs politiske redaktør den nye integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Med udnævnelsen af hende vil regeringen give asyl- og integrationspolitikken en ny profil.

Birthe Rønn Hornbech er ud over integrationsminister også blevet kirkeminister. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

Birthe Rønn Hornbech som integrationsminister skal vise en ny profil på regeringens asyl- og integrationspolitik. Det vurderer DRs politiske redaktør Ask Rostrup.

MediaLinks:

- Han sender et signal til befolkningen og de politiske partier, om at nu skal der være en lidt anden profil på asyl- og integrationsområdet, siger Ask Rostrup.

Senest har Birthe Rønn Hornbech gjort sig bemærket i diskussionen om asylcentrene. Her støttede hun varmt, at der skulle findes en løsning på problemet med de afviste irakiske asylansøgere, der i årevis har boet i asylcenterene.

Her var det Birthe Rønn Hornbechs idé, at de kunne bo i en slags annekser uden for centrene.

Bastant og kompromisløsAsk Rostrup vurderer desuden at Anders Fogh Rasmussen med udnævnelsen til integrationsminister forsøger at tøjle Birthe Rønn Hornbech en smule.

- Men der tror jeg, han forregner sig. Birthe Rønn Hornbech bliver ved med at være Birthe Rønn Hornbech, siger Ask Rostrup.

- Jeg tror, det kunne være underholdende at være en flue på væggen i de kommende asylforhandlinger. Birthe Rønn Hornbech er en forholdsvis bastant og kompromisløs kvinde, og det er Pia Kjærsgaard også. Og så skal Rønn Hornbech samtidig favne bredt hen til De Radikale, siger Ask Rostrup.

- Det ser ikke nemt ud, men hun har jo sagt ja til at blive minister, så nu gælder det samarbejdet, siger Ask Rostrup.

Birthe Rønn Hornbech er jurist og vicepolitiminister og kendt som en bramfri debattør og en juridisk skarp hjerne.

Facebook
Twitter