Rønn og DF enige om nye stramninger

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og Dansk Folkeparti er her til aften blevet enige om nye stramninger af reglerne på udlændingeområdet.

(Foto: DR © DR)

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og Dansk Folkeparti er her til aften blevet enige om nye stramninger af reglerne på udlændingeområdet.

Blandt andet øget kontrol af personer, som kommer til Danmark på baggrund af EU-regler om den fri bevægelighed.

Flere skal tjekkes

- Vi fortsætter det værn, vi satte op sidste år - og som EU har godkendt, sagde Birthe Rønn Hornbech efter mødet med Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Halvdelen af sager om ophold i Danmark på baggrund af EU's regler skal nu tjekkes for, om alla fakta holder. I dag gælder det kun en fjerdedel. Sagsbehandlingen skal også styrkes og gøres hurtigere.

Peter Skaarup er tilfreds med, at social bedrageri skal føre til udvisning.

Og så skal Udlændingeservice indgå i flere razziaer om illegalt arbejde og træffe afgørelser om udvisning i tilfælde af ulovligt ophold eller illegalt arbejde.

Hensigtserklæring

Integrationsministeren siger, at aftalen er en hensigtserklæring, som senere skal munde ud i konkrete stramninger.

Birthe Rønn Hornbech lægger vægt på det misbrug, der på det seneste er blevet afsløret, f.eks. socialt bedrageri og asylsøgere, som tager på ferie i deres hjemland.

Aftenens rammeaftale skal nu udmøntes og aftales med ordførerne fra Venstres og Konservatives ordførere samt Dansk Folkeparti.

Facebook
Twitter