Rørt Lars Løkke takkede af på landsmøde: 'Tak for alt til de fleste. Tak til alle for det meste'

Den tidligere Venstre-formand og statsminister sagde tak til vælgere og partifæller.

Det var ikke med sin gode vilje, at Lars Løkke Rasmussen (V) måtte forlade Statsministeriet, og afskeden med formandsposten i Venstre skete efter et brutalt magtopgør, der kom bag på den mangeårige politiker.

Derfor var det også en følelsesladet tale, Lars Løkke Rasmussen i dag holdt ved Venstres landsmøde i Herning.

Her sagde den tidligere statsminister og formand farvel efter flere årtier i centrum af dansk politik.

- Jeg vil gerne sige tak til dem. Danskerne. Hver og en, der har betroet mig den opgave, som jeg har forsøgt at løfte gennem årene, sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede.

- Jeg vil gerne sende en opfordring til dem, der meldte sig ud dagene efter den 31. august. Se nu at få meldt jer ind igen.

'Den 31. august blev jeg stille'

Og mens han takkede vælgere og partifæller, fik han også sendt en stikpille afsted til dem, der ikke gav ham mulighed for at præsentere sit politiske projekt eller blive genvalgt som formand.

- Den 31. august blev jeg stille, sagde han med henvisning til Venstres hovedbestyrelsesmøde i Brejning, hvor han trak sig som formand.

- Nu står jeg så her i dag. Det er - for at være ærlig - lidt mærkeligt. Men jeg vil gerne sige tak. Tak for alt til de fleste, sagde han - og holdt en pause, hvor salen grinede, før han tilføjede:

- Tak til alle for det meste.

Korrespondent: Lars Løkke er stadig bitter

På trods af den lille stikpille fik Lars Løkke Rasmussen et stående bifald af Venstres medlemmer.

Og ifølge DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen, ødelagde han da heller ikke stemningen, selv om han stadig er bitter.

- Lars Løkke Rasmussen holdt en balancegang, der gav hans parti mulighed for at sige farvel på en god måde og med massive klapsalver. Også selv om han ikke lagde skjul på, at han stadig er vred og bitter over det brutale magtopgør, der i september endte med at koste ham formandsposten, siger hun og fortsætter:

- Han fik sat ord på det med en tilpas humoristisk tilgang, så det ikke ødelagde stemningen. Alt i alt nok et farvel, som udløser stor lettelse i Venstre. Nu kan partiet lægge de svære måneder bag sig og for alvor begynde en ny epoke.

Selv om Lars Løkke Rasmussen gik af som formand, er han stadig medlem af Folketinget for Venstre. Han har ingen ordførerposter, men er til gengæld medlem af Udenrigspolitisk Nævn.