Rørt spidskandidat: Radikale skal være Danmarks mest EU-venlige parti

De Radikales nyes spidskandidat er overbevist om, at han kan givet partiet et sæde i Europa-Parlamentet.

Morten Helveg Petersen er netop blevet valgt som De Radikales spidskandidat ved europaparlaments-valget i 2014 (© DR)

"De radikale er og skal være Danmarks mest EU venlige parti"

Sådan lyder ordene fra den netop udnævte spidskandidat til Europa-Parlamentet Morten Helveg Petersen fra talerstolen på De Radikales landsmøde.

En stående klapsalve på Hotel Nyborg strand mødte en rørt Morten Helveg, da han blev kaldt op for at modtage sin nye position for de radikale.

- Jeg vil love hårdt arbejde, så vi kan sikre, at de radikale igen bliver repræsenteret i Europa-Parlamentet, siger Morten Helveg Petersen i dag.Et stærkt EU er i Danmarks interesse

Morten Helveg Petersen er søn af forhenværende udenrigsminister Niels Helveg Petersen og har 11 års erfaring fra Christiansborg med poster som finansordfører, forsvarsordfører og it-ordfører for De Radikale.

Men nu er han klar til at tage en helt ny opgave på skuldrene.

- Jeg er glad, stolt og ydmyg over at være blevet spidskandidat. Vi får brug for gejst, for et stærkt EU er i Danmarks interesse, siger den udnævnte kandidat, da han træder op på scenen.

Morten Helveg mener, at EU netop er det, der skal være fokus, fordi det er Danmarks mulighed for at få indflydelse på klodens fremtid.

Økonomi, jobs og væks kommer i højsæde

Morten Helveg Petersen tror på, at han kan få De Radikale ind i Europa-Parlamentet.

- Vi har god mulighed for at komme i Europa-Parlamentet den her gang, og det kræver selvfølgelig en masse hårdt arbejde, men understreger også at De Radikale nu står stærkt i det politiske billede.

Økonomi, job og vækst vil være højest på dagsordenen, hvis Morten Helveg får De Radikale med i Europa-Parlamentet, og han vil bruge sine egne erfaringer til at gøre en forskel.

- Jeg har oplevet på egen krop, hvordan parlamenetet fylder i reguleringen. Det er meget teknisk, det er meget tungt, men jeg tror simpelthen på, at hvis man kaster sig ind i det og er flittig med sagerne, så kan man gøre en forskel, siger Morten Helveg til DR Nyheder lige efter sit valg

Opfordret til opstilling

Morten Helveg Petersen blev i foråret 2013 opfordret til at stille op som kandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2014, og den 5. april 2013 annoncerede han så, at han ville overveje at stille op som spidskandidat, hvilket blev hilst velkommen af Magrethe Vestager.

Også selvom Margrethe Vestager og Morten Helveg ikke altid har været helt enige.

- Jeg har altid haft et godt forhold til Margrethe. Vi har da diskuteret, og været enige og uenige om mange ting, men jeg har et godt forhold til hende, siger Morten Helveg til spørgsmålet om forholdet til Margrete Vestager er bedre, end da han sad i folketinget.

Facebook
Twitter