Rohde om Thorning-stunt: Messerschmidt var pinlig

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt tordnede mod statsminister Helle Thorning-Schmidt i Europaparlamentet i går, men han gik alt for vidt, mener Jens Rohde.

Morten Messerschmidt hånede statsministeren, da hun i går indledte det danske formandskab i Europaparlamentet med en tale ved mødet i Strasbourg. Og det i en grad at andre af statsministerens politiske modstandere krummede tæer, skriver BT.

- Jeg synes, at hans opførsel var umoden og pinlig. Jeg forstår ikke, at hvis man hader EU og elsker Danmark, at man så sætter Danmarks regeringschef i den situation, som han sendte chefen i dag. Det tjente på ingen måde Danmarks interesse, siger Jens Rohde, der sidder i Europaparlamentet for Venstre.

Messerschmidts skarpe skyts

Morten Messerschmidt rettede ikke kun sin kritik mod Helle Thorning-Schmidt - EU fik også en bredside med på vejen.

- Brug så meget tid som overhovedet muligt her i EU. Det vil begrænse den skade, som din regering vil forvolde på vort land. Til gengæld vil skaden her i EU være svær at bemærke. Skuden er nemlig allerede ved at synke, sagde han blandt andet.

Men det er simpelthen for småligt, mener Jens Rohde.

- Selvom man holder med Aab i dagligdagen, kan man godt glæde sig over, hvis FCK henter point på udebane, hvis de spiller mod de store hold som Manchester United. Sådan noget gælder åbenbart ikke for Morten Messerschmidt. Han anerkendte på ingen måde, at statsministeren hentede point hjem til Danmark i dag, siger Jens Rohde til BT.

Tåkrummende pinligt

Men Messerschmidts udfald vakte ikke kun harme blandt de danske politikere. De udenlandske politikere fandt også episoden pinlig.

- Jeg kender ikke én, som ikke krummede tæer. De måbede, siger Rohde, der bakkes op af SF'eren Emilie Turunen, der også overværede optrinnet.

- Mine kollegaer rystede jo på hovedet og tænkte, hvad er det, der foregår. Jeg synes, at han har overskredet en masse grænser. Jeg spurgte en spanier, som jeg sad ved siden af, og han sagde, at det lød ikke særlig pænt, siger Turunen, der ligesom Rohde også kalder Messerscmidts opførsel for pinlig.

- Vi har været rystede over niveauet. Jeg synes simpelthen, at det var så pinligt at sidde nede i salen og se, hvordan en debat, der handlede om Europas fremtid og de ting, vi står over for, blev kapret til fordel for Messerschmidts personlige selvpromovering. Jeg mener faktisk, at det er skadeligt for Danmarks ry og for Danmarks interesser internationalt, lyder det fra Turunen.

Helle Thorning-Schmidt fik ellers stor ros for sin tale til parlamentarikerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter