Rolf og Peter stiller op for Riskær: Bedrageridom er ikke et problem for os

Klaus Riskær Pedersen har ligeså meget ret til at stille op til Folketinget som alle andre, lyder det fra to kandidater.

Peter Hjorth (th) er en af Riskærs hidtige tre kandidater. Han 48 år og uddannet revisor. David Rolf Gøtze (tv) er 50 år og direktør.

Den bedrageridømte finansmand Klaus Riskær Pedersen har i dag præsenteret tre af de medkandidater, som skal stå på stemmesedlerne for hans parti til folketingsvalget.

Og de tre kandidater har alle været med til definere store dele af partiets politik gennem de seneste par måneder.

Det fortæller to af kandidaterne, Peter Hjorth og Rolf David Gøtze.

Efter flere møder med partiets leder og stifter har de valgt at bakke op om projektet.

Og her spiller det ikke nogen stor rolle, at Klaus Riskær Pedersen sad fem år i fængsel mellem 2008 og 2013 for mandatsvig, skyldnersvig og bedrageri.

- Klaus har siddet fem år i fængsel nu, og han er kommet ud og har en ren straffeattest. Han har taget sin straf, og efter at jeg har kigget på hans politiske program, så det er for mig overhovedet ikke noget problem.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er mange, som er skeptiske. Men når vi når tættere på valget, og Klaus og os andre kandidater får mulighed for at forklare vores politik, så håber jeg, at det kommer lidt i baggrunden. Jeg mener ikke, at det bør have nogen indflydelse på vurderingen af Klaus Riskær Pedersen, siger Peter Hjorth, der er udnævnt til partiets ordfører for bank- og realkredit.

Medkandidaten Rolf David Gøtze, der skal tegne partiets politik på forsvarsområdet, ser heller ikke noget problem i, at Riskær har siddet adskillige år i fængsel.

- Min holdning er helt klart, at han har udstået den straf for det, han har begået. Derfor har han ligeså meget ret til at stille op til Folketinget som alle andre.

De store banker skal splittes op

48-årige Peter Hjorth er uddannet revisor og har arbejdet i store danske og internationale virksomheder blandt andet Sony Ericsson og A.P. Møller-Mærsk A/S.

Derfor mener han, at han er godt klædt på til at tage kampen for at lave store ændringer i det danske banksystem.

Han mener nemlig, at de største danske banker er inde i en uheldig udvikling, hvor de bliver større og større og hermed udgør en samfundsøkonomisk risiko.

Derfor foreslår partiet, at man splitter de største danske banker op - de såkaldte systemiske banker som Danske Bank og Nordea. Her bør man splitte deres kundedel, deres investeringsbank og deres realkreditinstitut op i hver sin separate del, mener partiet.

- Vi har nogle kæmpe store finansielle institutioner, som er ejet af ganske få selskaber. Det udgør en stor risiko for samfundsøkonomien, hvis de går nedenom og hjem. Og hvis det sker, så er staten nødt til at gå ind med en hjælpepakke, og det er ikke rimeligt over for skatteborgerne, siger han.

Hvorfor har du valgt at støtte op om Klaus Riskær?

- Jeg var lidt skeptisk over for Klaus Riskær, fordi man har læst så meget om hans fængselsdom. Men da jeg læste hans politiske program, der blev jeg meget interesseret. Efter at have været med på en del møder, står det klart, at jeg deler en række synspunkter med ham.

Klaus Riskær Pedersen holdt i dag pressemøde i Vartov i København, da hans parti har fået nok vælgererklæringer til at kunne stille op til valget. Nu mangler Indenrigsministeriet bare at godkende erklæringerne. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Kandidat: Krigen i Irak og Afghanistan var en fejl

50-årige Rolf David Gøtze har en fortid i Forsvaret og var udstationeret som soldat på Balkan under krigen.

Og netop forsvars- og Nato-politik bliver hans kerneområde i partiet.

Under partiets mærkesager lyder det blandt andet, at Danmark kun undtagelsesvis skal deltage i i væbnede konflikter.

- Nato skal rulles tilbage til en forsvarsalliance. Vi skal ikke deltage i Syrien-, Irak- og Afghanistankrige mere, siger han.

- Vi burde for eksempel ikke have været en del af koalitionen, da Anders Fogh sendte os i krig i Irak. Vi skal ikke gå ind i nogle konflikter eller områder, hvis det ikke som udgangspunkt giver en klar værdi og er ønsket af befolkningen dernede, siger han.

Hvorfor har du valgt at stille op som kandidat for partiet?

- Jeg har valgt at tilslutte mig Klaus Riskær, fordi jeg 100 procent kan tilslutte mig holdningen om, at vi skal tænke blåt, men med et rødt hjerte. Vi skal have alle med, men der skal også være penge at gøre det for, siger Rolf David Gøtze.

Den sidste kandidat, som partiet i dag har præsenteret er 50-årige Christina Asklund. Hun har blandt andet arbejdet som selvstændig blomsterdekoratør og bryllupskoordinator med egen butik. Hun har ligeledes været tillidsmand i HK.

Partiet ventes at præsentere flere kandidater i den kommende tid. De planlægger nemlig at stille op i alle 10 storkredse ved valget, der skal afvikles senest 17. juni i år.

Facebook
Twitter