Rosenkrantz-Theil: Ikke en skid at undskylde

Det nye S-medlem Pernille Rosenkrantz-Theil vil ikke tage afstand fra maling-aktionen mod Fogh i 2003. Men vil heller ikke længere støtte voldelige aktioner.

Socialdemokraternes nye medlem Pernille Rosenkrantz-Theil vil ikke tage afstand fra maling-aktionen mod statsminister Anders Fogh Rasmussen i 2003. Men samtidig siger hun, at hun ikke længere støtter voldelige aktioner.

- Jeg lægger ikke afstand til noget, jeg tidligere har tænkt eller gjort, siger hun til politiken.dk. - Jeg har ikke en skid at undskylde. Som tingene stod på det tidspunkt, var min vurdering af sagen rigtig. Det var en anden historisk situation.

Støtter ikke længere vold

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt har idag budt det nye medlem velkommende. Men samtidig har hun sagt, at hun venter, Pernille Rosenkrantz-Theil tager afstand fra aktionen dengang.

Til det svarer Pernille Rosenkrantz-Theil: - Hvis Helle Thorning regner med, at jeg ikke vil give min verbale støtte til voldelige aktioner i fremtiden, har hun fuldstændig ret.

Kunne have været en Kalashnikov

- Jeg har ændret holdning til anvendelsen af vold i politiske sammenhænge. Statsministeren kunne dybest set ikke vide, om det var en Kalashnikov eller rød maling, der kom efter ham, fortsætter Pernille Rosenkrantz-Theil overfor politiken.dk.

- Idag ser jeg sådan på det, at jeg ikke kan gå ind for aktioner, hvor der er nogen, som føler sig truet på deres personlige sikkerhed. Den nuance er der kommet på.

"Ikke nogen renselsesproces"

Overfor Ritzau fremhæver Pernille Rosenkrantz-Theil, at Helle Thorning-Schmidt ikke kræver af hende, at hun skal tage afstand. Og til det faktum, at formanden venter det af hende, siger hun:

- Jaja, det er fint, at hun regner med det. Det gør jeg så ikke. Det kan jeg ikke leve op til. Det er ikke nogen renselsesproces.

- Men vil du så tage afstand til det fremover ?

- Nej, jeg har sgu ikke noget behov for at tage afstand fra alle mulige ting, som jeg har sagt og ment gennem tiderne. Det har jeg simpelthen ikke. Jeg mener ikke, at det er nogen renselsesproces, og vi ved, at der er en række områder, hvor der er uenigheder. Det her er så et af dem, slutter Pernille Rosenkrantz-Theil.