Rundspørge: Asylstramning skaber utilfredshed i det radikale bagland

Det vækker modstand hos en række kommuneforeningsformænd at regeringen vil begrænse adgangen til familiesammenføring for flygtninge med midlertidigt asyl i et år.

De Radikales bagland er ikke tilfredse med asylstramningerne.

Der er stor utilfredshed i det radikale bagland efter, at moderpartiet på Christiansborg er gået med til, at regeringen strammer reglerne for familiesammenføring for flygtninge.

Det kommer efter statsminister Helle Thorning-Schmidt i sin åbningstale til Folketinget foreslog, at asylansøgere, som nu skal have adgang til midlertidig asyl, ikke skal have lov til at hente deres børn eller hustru til Danmark ved familiesammenføring i det første år de efter at være flygtet fra en borgerkrig som i Syrien.

I en rundspørge, DR Nyheder har lavet, svarer 11 ud af 17 radikale kommuneforeningsformænd, at de er uenige i regeringens forslag om at stramme familiesammenføringsreglerne.

- Jeg er meget skuffet over vores folketingsgruppe i den her sammenhæng. Jeg synes, det ligner en stor indrømmelse til Socialdemokraterne. Ja, måske endda til Dansk Folkeparti, siger Henrik Gliese Pedersen, kreds- og kommuneforeningsformand for de Radikale i Greve.

Løsning er tarvelig

Efter 20 års medlemskab af det Radikale Venstre er Henrik Gliese Pedersen godt klar over, at regeringen skal tage bestik af situationen, men finder alligevel, at denne løsning er tarvelig over for flygtninge.

- Jeg har altid været rigtigt godt tilfreds med vores holdning og politik på asyl, flygtninge og indvandrerområdet. Men det her det strider jo imod, hvad vi har stået for i al den tid, jeg har været medlem af partiet.

Også blandt de radikale i baglandet fra rundspørgen, der ikke vil have ændret regeringens stramninger, føler sig berørt af situationen.

- Jeg har det skidt med det, men jeg accepterer, at folketingsgruppen har været nødt til at indgå det kompromis, siger Ulf Lindow, kommuneforeningsformand i Faxe.

Facebook
Twitter