Ruth Evensen stifter nyt kristent parti

Lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, stifter et nyt kristent parti. Det sker som reaktion på Kristendemokraternes kursændring i abortspørgsmålet. Partiet får navnet Frihedspartiet.

Nu vil Ruth Evensen og partiets to medstiftere arbejde med at skabe et partiprogram. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, stifter et nyt kristent parti, hvir kristne dyder og familieværdier kommer i højsæde.

Partiet får navnet Frihedspartiet og Evensen stifter det som reaktion på Kristendemokraternes kursændring i abortspørgsmålet.

- Det bliver et parti, som vil værne om værdier omkring menneskets ret til liv, familiens bevarelse og trivsel, retsbevidstheden og styrkelse af de svagest stillede, herunder gæsterne i vores land, lyder det.

Medstifterne af partiet er Eivind Fønss og Agner Dalgaard. Der vil nu blive arbejdet med godkendelse af navnet, hjemmeside, vælgererklæringer og partiprogram, hedder det i pressemeddelelsen.

Kristendemokraterne skiftede taktik

Forleden meddelte Kristendemokraternes leder, Bodil Kornbek, at partiet skifter taktik i kampen mod abort.

Partiet vil ikke emre arbejde for et forbud mod abort, men få forebyggelse og oplysning, så ingen ender i en situation, hvor abort vælges.

Udmeldingen fik fredag partiets tidligere formand gennem 12 år, Jann Sjursen, til at melde sig ud af partiet.

Sjursen har dog ingen planer om at melde sig ind i Ruth Evensens parti.

Facebook
Twitter