RV: Bro over Kattegat kun for tog

Når broen mellem Danmark og Tyskland engang er bygget over Femern er næste vilde idé en Kattegatbro. Allerede nu har den radikale trafikordfører en klar holdning til den bro: Det bør kun være tog, der skal køre over Kattegatbroen.

Når broen over Femern Bælt er færdig har politikerne en ny, dyr plan klar: En Kattegatbro. De radikale støtter planen, men mener broen kun skal være for tog. (Foto: Femern.info)

En fast forbindelse over Kattegat bør være en ren togforbindelse. Det mener de radikale.

Lige som socialdemokraterne er Radikale Venstre villig til at bruge 100 millioner kroner på at undersøge, om der bør bygges en bro over Kattegat mellem Sjælland og Jylland over Samsø.

Men de radikale stiller som betingelse, at der bruges penge på at undersøge om det skal være en ren jernbaneforbindelse.

Fascineret af tog

- Vi har jo rigeligt med biler på vores motorveje her på Sjælland, og det har man også på indfaldsvejene til Århus, så man skal lige tænke sig om inden man propper 10.000 flere biler ind på veje, hvor der i forvejen holder folk i kø hver morgen, siger den radikale trafikordfører.

- Så derfor er vi lidt fascineret af en ren jernbaneforbindelse, siger den radikale trafikordfører, Martin Lidegaard til DR Sjælland.

Også Dansk Folkeparti, de konservative og Venstre støtter forslaget om en fast forbindelse over Kattegat.