Rygeloven nu vedtaget

Rygerne går hårdere tider i møde. I dag vedtog Folketinget den nye rygelov, der blandt lægger restriktioner på rygning på arbejdspladser, værtshuse og uddannelsessteder. Kun De Radikale stemte imod.

Fra 15. august er der rygeforbund på caféer, barer og værtshuse over 40 kvadratmeter. Rygning skal foregå i rygerum eller kabiner. (Foto: Mogens Flindt © Scanpix)

Folketinget vedtog i dag den nye rygelov, der blandt lægger restriktioner på rygning på arbejdspladser, værtshuse og uddannelsessteder.

De Radikale står som eneste parti uden for aftalen, og partiets sundhedsordfører, Charlotte Fischer, mener ikke, at loven beskytter godt nok mod passiv rygning.

- Loven tvinger medarbejdere til at arbejde i lokaler fyldt med røg. Medarbejdere vil ikke kunne sige nej til at holde møder i røgfyldte kontorer. Serverings- og rengøringspersonale har bare at rydde op i restauranters rygerum. Det er en social hån på et område, hvor uligheden i forvejen er stor, siger hun.

Politisk falliterklæring

Den radikale ordfører erkender, at loven trods alt er et fremskridt i forhold til tilstanden i dag, men hun kalder alligevel slutresultatet for en "politisk falliterklæring".

- Politikerne ved, at passiv rygning koster 2000 menneskeliv om året. Alligevel gennemfører man en lov, der er fyldt med huller. På store arbejdspladser vil der kunne ryges fra kælder til loft. På restauranter og caféer vil der blive rige muligheder for at ryge. Og de små værtshuse kan helt gøre, som de vil. Det giver ikke en beskyttelse, der duer, siger hun.

Loven træder i kraft den 15. august.

FacebookTwitter