S-analyse: Vi er for dårlige

Socialdemokratiet erkender i et internt notat, at partiet har været for dårlig til at formulere og kommunikere en ny politik, som kan sikre dem sejr ved næste folketingsvalg.

Helle Thorning-Schmidt har ikke fået den bistand, hun skulle have haft som Socialdemokraternes formand, erkender partiets ledelse i et internt notat. (© DR)

Socialdemokraterne er for dårlige til både at formulere og kommunikere en ny politik, som kan sikre dem sejr ved næste folketingsvalg.

Det erkender partiets ledelse i et notat, der i går blev diskuteret i folketingsgruppen, skriver Politiken.

Det hedder, at Venste, de Konservative og Dansk Folkeparti har for let spil på Christiansborg i øjeblikket. Derfor ønsker ledelsen flere rådgivere med analysekraft og færre sekretærer.

Målet er at udvikle en mere dynamisk politik, der skal give større synlighed og gennemslagskraft i medierne.

Bistand til Thorning

Ifølge notatet har Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, ikke fået optimal bistand

- I forhold til den praktiske betjening af formanden præges den nuværende struktur af ad hoc-løsninger, står der blandt andet i notatet.

Derfor skal der nu skabes en særskilt betjeningsenhed for formanden og den politiske ordfører, Lotte Bundsgaard.

Medier står for skud

Notatet påpeger også, at medierne optræder aggressivt over for Socialdemokraterne.

- (Medierne) har for manges vedkommende vænnet sig til at gå målrettet efter at afdække vores politiske eller faktuelle svagheder, står der i notatet.

Derfor skal der oprustes på mediesiden.

- Som bemærket fra mange sider svækkes partiets politiske gennemslagskraft simpelthen af manglende ressourcer til "spin" i forbindelse med poltiske nøglebegivenheder, hedder det efterfulgt af en kraftig opfordring til at opprioritere indsatsen.