S: Borgerlige må vente til de får magten med at opbryde Justitsministeriet

Det er statsministeren alene, der beslutter om Justitsministeriet skal deles op og ikke de borgerlige, siger gruppeformand for Socialdemokraterne, Leif Lahn Jensen.

Der er altid ballade i Justitsministeriet, mener Leif Lahn Jensen, gruppeformand for Socialdemokraterne. Derfor ser han ingen grund til at dele ministeriet op, som borgerlige partier og SF nu kræver.

Når de borgerlige partier og SF nu kræver, at Justitsministeriet deles op i mindre bider, så er det et krav uden bund, mener Socialdemokraternes gruppeformand Leif Lahn Jensen.

- Det er altid den siddende regering, der bestemmer, hvordan ministerierne skal se ud. Og får vi en ny blå regering, så må de gøre som de vil. Det er fuldstændig op til regeringschefen. Men det er altså Helle Thorning-Schmidt, vores statsminister, siger han.

Afviser borgerligt krav

Kravet om en opdeling af ministeriet kommer efter den såkaldte Eritrea-sag.

Her er Justitsministeriet under hård kritik for at forbryde sig mod armlængdeprincippet og udforme en rapport, der belyser forholdene i Eritrea som værende mildere end de i virkeligheden er - med det formål at kunne afvise flere asylansøgere fra det afrikanske land.

For at modvirke, at lignende sager skal forekomme igen i fremtiden mener de borgerlige partier og SF, at Justitsministeriet deles op, så asylsager igen placeres i sit eget ministerium, Integrationsministeriet.

Det afviser Leif Lahn Jensen dog er nødvendigt.

- Det er sådan, at det er meget svære og meget følsomme opgaver, der findes i det ministerium, og det vil det være uanset hvor stort ministeriet er.

- Ser vi tilbage i historiebøgerne, så har der altid været svære sager i det ministerium. Og det kan vi også godt se under de ti år, der var en borgerlig regering. De havde også problemer.

Roser til justitsminister

Faktisk går Leif Lahn Jensen så langt at rose den siddende regerings justitsminister for at gøre et godt job til dagligt.

- Mette Frederiksen gør det rigtig godt, fordi hun sender de rigtige signaler og gør det hun skal. Hun klarer det rigtig, rigtig flot, siger han.

På torsdag skal Mette Frederiksen igen forsvare Justitsministeriet, når hun skal forsvare Eritrea-sagens forløb i et samråd.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk