S-borgmestre til Thorning: Hold dig væk

Utilfredsheden med regeringens politik gør at S-borgmestre ikke ønsker besøg fra partiformanden op til kommunalvalget

En række socialdemokratiske borgmestre ønsker ikke Helle Thorning-Schmidts hjælp til at kapre vælgere til kommunalvalget. (© Scanpix)

Normalt er borgmestrene vilde efter at få statsministeren til at kaste glans over sig i kommunalvalgkampen.

Men telefonen i Statsministeriet står ikke og hopper og danser i øjeblikket. En stribe socialdemokratiske borgmestre melder, at et besøg af deres egen statsminister Helle Thorning-Schmidt ved det kommende kommunalvalg ikke har interesse.

- Det vi har brug for heroppe, er ikke hendes stiletter, vi har brug for træsko, siger borgmester i Hjørring Arne Boelt (S) og tilføjer:

Borgmester: Tror ikke Thorning kan hjælpe

-Den halve time, hun kommer og deler roser ud, tror jeg ikke hjælper for to kroner.

Kritikken kommer netop som Socialdemokraterne har taget nye dyk i meningsmålingerne.

Røster i S-baglandet har beskyldt partitoppen med Thorning i spidsen for at føre borgerlig politik. Især vækstplanen med lavere selskabsskat og beskæring af SU og kontanthjælp har været en torn i øjet.

Frederiksberg behøver ikke hjælp udefra

- Vi havde Helle Thorning ude dengang (ved kommunalvalget i 2009, red.) hun gik ind for at bruge pengene på velfærd og ikke på skattelettelser - dengang var hun velkommen, siger Frederiksbergs viceborgmester, Katrine Lester.

Derfor taster hun heller ikke nummeret til Statsministeriet:

- Vi kan godt kaste glans over os selv, vi behøver ikke hjælp udefra, siger Katrine Lester.

Herlev satser på borgmestereffekt i stedet

I Herlev kan borgmesteren ikke få øje på nogen statsministereffekt ved at få Thorning på besøg til november.

- I Herlev er der en borgmestereffekt, og det er den vi satser, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen og tilføjer:

- Når vi skal til kommunalvalg, så handler det om Herlev, og Herlev-borgerne skal tale med mig, om hvad vi skal med Herlev. Vi har ikke brug for Christiansborg eller andre til at blande sig.

Vil hellere have Mette Frederiksen

Skal der kastes glans over Hvidovre-borgmester Helle Adelborg, er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen den foretrukne.

- Mette Frederiksen taler til folk i øjenhøjde, så derfor tror jeg, at hun vil være et rigtig godt bud at få herud, og tale med Hvidovres borgere, så vi kan fastholde socialdemokratisk styre.

Gør Helle Thorning det ikke lige så godt?- Det er ikke lige det, jeg fornemmer i øjeblikket.

Hvad fornemmer du i forhold til Helle Thorning-Schmidt?- Jeg fornemmer, at folk ikke rigtig forstår det, som Helle får kommunikeret ud," siger Helle Adelborg.

Anonym borgmester: Hold dig væk

DR Nyheder har talt med en lang række socialdemokratiske borgmestre. Mange vil gerne have besøg af statsministeren i kommunalvalgkampen. Men en stribe anonyme borgmestre, forklarer i skarpe vendinger, hvorfor de mener Helle Thorning skal holde sig væk fra deres valgkamp:

- Borgerne oplever Helle Thorning som arrogant, lyder det fra en S-borgmester. Og en anden S-borgmester siger det på denne måde:

- Thorning er jo ikke smadderpopulær i øjeblikket så et besøg fra hende vil ikke give noget.

Thorning svarer når hun kommer hjem

I øjeblikket er Helle Thorning-Schmidt hverken i nærheden af Herlev, Hjørring eller Hvidovre. Hun er på officielt besøg i Afrika og har kun en kortfattet kommentar til borgmestrene udmeldinger.

- Den tager vi, når vi kommer hjem. Lige nu står vi i Dar es salaam, og så kan vi svare på de andre spørgsmål, når vi kommer hjem, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Facebook
Twitter