S: Danskerne skal ikke betale dobbelt

Hvis Helle Thorning Schmidt bliver statsminister uden et rødt flertal, så efterlønnen ikke kan beholdes, behøver danskerne ikke arbejde længere, lyder det.

(Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Partiformand Helle Thorning præsenterede i dag S og SF's 2020-plan.

Men får S, SF og Enhedslisten ikke et rent, rødt flertal ved næste valg, kan rød blok blive nødt til at acceptere tilbagetrækningsreformen med en forringelse af efterlønnen.

- Vi går til valg på, at den aftale, der blev indgået i fredags, ikke bliver realiseret. Men sker det ikke, må vi forhandle os frem til det bedst mulige resultat, sagde Villy Søvndal ved præsentationen af "Fair Løsning 2020" tidligere i dag.

- Men bliver det ikke et rent rødt flertal, skal danskerne selvfølgelig ikke betale to gange. Hvis tilbagetrædelsesreformen bliver en realitet, så er der jo sparet 18 milliarder, og så er det klart, at danskerne ikke også skal arbejde længere, lød det fra Helle Thorning.

Regeringsposten er vigtigst

Hvis S og SF ville, kunne de vælge ikke at danne regering, hvis de ikke får et rent rødt flertal, for på den måde at undgå at være bundet af den økonomiske politik, som regeringen, DF og de Radikale vedtog i fredags.

- Men det ville ikke nytte noget. Der er så meget, der skal rettes op på efter den borgerlige regering, og så går det ikke, hvis vi bare sætter hos hen i et hjørne og surmuler, lød det fra Villy Søvndal