S: DF er fulde af fup

Socialdemokraterne reagerer nu på de mange målinger, hvor partiet og DF har været lige store. DF kører friløb, siger politisk ordfører.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) beskylder bl.a. DF-leder Kristian Thulesen Dahl for at "køre dobbeltspil" i forhold til den dagpengereform, som Thulesen Dahl selv bragte ind på bordet i forhandlinger med den tidligere VK-regering.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, går nu til angreb på Dansk Folkeparti og i særdeleshed partiets leder, Kristian Thulesen Dahl. Han mener partiet spiller dobbeltspil og bluffer i forhold til vækst, social dumping og dagpenge.

- Dansk Folkeparti er sluppet af sted med at køre en meget populistisk linje, siger Magnus Heunicke til DR Nyheder.

Baggrunden for Heunickes angreb er meningsmålinger fra marts og april, hvor Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har været næsten lige store.

Måneder, hvor Socialdemokraterne selv har skullet kæmpe med at forklare, at det nu ønsker selskabsskattelettelser og lavere offentlig vækst, og at tusindvis af ledige ryger ud af dagpengesystemet.

Heunicke: Vi mangler et sammenhængende svar

Dansk Folkeparti har derimod holdt fast i kravet en vækst i den offentlige sektor på 0,8 procent.

- Det hænger slet ikke sammen. Vi mangler at høre et sammenhængende svar på, hvordan de penge skal findes, siger Magnus Heunicke.

Han forstår heller ikke, hvordan Dansk Folkeparti i den situation kan pege på Venstres Lars Løkke Rasmussen, der ønsker nulvækst i den offentlige sektor.

S: DF kører "dobbeltspil"

Magnus Heunicke beskylder også DF-leder Kristian Thulesen Dahl for at "køre dobbeltspil" i forhold til den dagpengereform, som Thulesen Dahl selv bragte ind på bordet i forhandlinger med den tidligere VK-regering. Og han kritiserer DF-lederen for at slå på problemerne med social dumping, som han selv kunne have bremset i forhandlinger med Claus Hjort Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.

- Han gjorde det bare ikke, og derfor har vi haft en eksplosion i de problemer, siger Magnus Heunicke.

DF afviser al kritik

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl afviser kritikken. Han ser Socialdemokraternes angreb som udtryk for den situation det tidligere så store arbejderparti er i.

- Det er mest af alt et Socialdemokrati i panik, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Og DF-lederen mener, at hans parti i forvejen leverer de nødvendige sammenhængende svar. Blandt andet i de igangværende vækstforhandlinger, hvor det arbejder for at flere penge fra reformer bruges i den offentlige sektor.

- Det har Socialdemokratiet foreløbigt afvist. Så at komme og sige, at vi ikke anviser, hvor der skal findes penge, når vi anviser udgifter, er helt sort snak, lyder svaret.