S efter EL-medlemmers trusler: Brug tiden på at få Mette Frederiksen til magten

Kritik fra medlemmer af Enhedslistens hovedbestyrelse ændrer ikke S’ politik, siger politisk ordfører.

Truslerne fra dele af Enhedslistens magtfulde hovedbestyrelse gør ikke indtryk på Socialdemokratiet og politisk ordfører Nicolai Wammen. Han afviser blankt, at det får indflydelse på partiets politik.

- Socialdemokratiet står for en fast og stram udlændingepolitik, og det kommer Enhedslistens melding ikke til at ændre på, siger han.

Reaktionen kommer på baggrund af dagens kritik fra flere af medlemmerne i det røde partis hovedbestyrelse, der nu taler åbent om både et mistillidsvotum, røde linjer og en helt ny statsministerkandidat efter Socialdemokraternes udspil til en ny asyl- og udlændingepolitik.

Et udlændingeudspil, der lægger op til at huse asylansøgere i en danskdrevet lejr – et såkaldt modtagecentre – i nærområderne, mens asylsagen behandles.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, har erklæret sig ”fuldstændig enig” i kritikken, og sagt, at hvis Socialdemokratiet lægger op til at bryde med konventioner eller menneskerettigheder, så er det ikke en linje, som partiet kan eller vil støtte.

S lytter, men ændrer intet

Tilbage i Socialdemokratiet har tonerne fra partiet, der kan ende med at udgøre et eventuelt parlamentarisk grundlag efter valget, nået Nicolai Wammen. Han har lyttet, siger han.

- Vi lytter til alle partier i Folketinget, men det ændrer ikke på vores holdning, siger han.

Men kritikken kommer jo, fordi de har vedtaget nogle værktøjer, der gør det muligt at vælte en socialdemokratisk ledet regering. Det er ikke noget, der får panderynkerne frem hos dig?

- Jeg synes, at Enhedslisten skulle bruge nogle flere kræfter på at diskutere, hvordan vi får en ny regering, frem for hvordan man i givet fald vil kunne komme af med den igen. Det må være i alles interesse.

Enhedslisten vedtog sidste år en ny og mere offensiv parlamentarisk strategi, der har til hensigt at ”skærpe kursen overfor socialdemokraterne”.

Strategien kom efter en række sager, hvor Socialdemokratiet på en række konkrete sager førte en politik, som Enhedslisten var stærke modstandere af.

Blandt andet blev et salg af energiselskabet Dong gennemført, ligesom den daværende SRSF-regering greb ind i konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening.

Facebook
Twitter