S: Ekstra grænsebetjente fra hele landet går ud over danskernes tryghed

Justitsministeren bliver nødt til at indkalde de andre partier til en snak om de ekstra betjente i grænseområderne, mener Socialdemokraterne.

Det kan gå ud over trygheden i Danmark, at så mange betjente fra hele landet lige nu befinder sig i grænseområderne, siger retsordfører Trine Bramsen (S). (© DR)

Det går utvivlsomt ud over den landsdækkende politiindsats, at mere end to tredjedele af de 290 betjente, der hver dag kontrollerer de danske grænser som følge af den midlertidige grænsekontrol, kommer fra andre politikredse end de normale grænsepolitikredse.

Det mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- Der er ingen tvivl om, at grænseindsatsen er vigtig og nødvendig. Men når der trækkes så mange betjente fra resten af landet, så går det ud over politiindsatsen i resten af landet. Derfor bliver vi nødt til at have en snak om med justitsministeren om, hvorvidt der skal tilføres ekstra ressourcer til politiet, siger hun uden dog at komme ind på, hvor ressourcerne i givet fald skal findes.

- Ellers risikerer vi, at det går ud over trygheden i hele landet.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført den 4. januar i år, og Trine Bramsen understreger, at Socialdemokraterne fortsat bakker op om den.

Men da justitsminister Søren Pind (V) i begyndelsen af året skulle redegøre for den midlertidige grænsekontrol, sagde han, at den kun havde begrænsede konsekvenser for dansk politis arbejde i resten af Danmark.

- I min optik er 200 betjente ikke ”en begrænset konsekvens”, og derfor bliver han nødt til at inddrage resten af Folketingets partier i denne situation. Det nytter ikke noget, at regeringen kører solo her.

Sagen kort

  • Siden den 4. januar, hvor grænsekontrollen blev indført, har der dagligt befundet sig cirka 290 politibetjente i grænseområderne, hvilket svarer til cirka 530 årsværk. Det viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet.

  • Før flygtninge- og migrantstrømmene for alvor begyndte at tage til i september sidste år, var der omkring 27 politibetjente i Danmarks grænseområder. De kom fra de to grænsepolitikredse, Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

  • Godt 200 af de nuværende betjente kommer ifølge Rigspolitiet fra de andre politikredse i landet.

Facebook
Twitter