S: Esport skal være en del af den danske foreningstradition

Kulturminister Mette Bock vil dog ikke lægge politisk pres på Danmarks Idrætsforbund for at få anerkendt esport som en rigtig sport.

Esport har nøjagtigt de samme elementer som mange andre sportsgrene, lyder det fra idrætsordfører Mogens Jensen (S). (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

En ny stor, professionel esportsklub har i dag set dagens lys. North, som den hedder, er kommet i stand med midler fra fodboldklubben FC København og Nordisk Film.

Men officielt er esport ikke en godkendt sport på samme niveau som for eksempel håndbold og badminton. Det bør det være, hvis det står til Socialdemokraterne.

- Det har nøjagtigt de samme elementer som mange andre sportsgrene. Der er ikke meget fysisk aktivtiet, men der er meget psykisk aktivitet - du skal reagere hurtigt, du skal kunne tænke hurtigt, og du skal også være hurtig på tastaturet, og på den måde adskiller det sig jo ikke så meget fra skydning eller dart, hvor du heller ikke er meget fysisk aktiv, siger idrætsordfører Mogens Jensen (S).

Hvis det bliver godkendt, vil esporten desuden kunne blive en del af det traditionsrige danske foreningsliv og ikke kun drevet kommercielt, lyder det fra Mogens Jensen.

- Vi synes at denne her sport skal udvikle sig på samme måde og efter samme traditioner som andre sportsgrene, hvor det jo er et vidt forgrenet foreningsliv, der er med til at samle interessen op og skabe bredden, der skaffer det talent, der skal til.

- For mig er det afgørende, at vi holder fast i den her gode danske demokratiske foreningstradition og dermed hjælper esporten til at blive en stærk port med udgangspunkt i stærke foreninger, siger Mogens Jensen.

Han påpeger dog, at dette vil kræve, at esporten får adgang til tipsmidlerne, og det kan man kun få andel i, hvis man er anerkendt som rigtig sportsgren under Danmarks Idrætsforening.

Minister: Spændende fremtid i møde

Kulturminister Mette Bock (LA) understreger, at esportsforeningerne allerede nu kan søge kommunale midler i henhold Folkeoplysningsloven.

Ministeren vil dog ikke svare på, om eporten skal anerkendes som sportsgren - det ligger nemlig uden for hendes beslutningsområde, men ligger hos Danmarks Idrætsforbund, som ikke er positiv over for en anerkendelse.

- Eftersom mange mennesker dyrker esport, er den jo allerede anerkendt i offentligheden. Om esport skal anerkendes af idrættens hovedorganisationer, mener jeg primært må være et spørgsmål for organisationerne selv. Jeg synes, at det er positivt, at DGI og Dansk Firmaidrætsforbund samarbejder med esporten og overvejer, hvordan esporten kan rummes i organisationerne, siger Mette Bock i et skriftligt svar til DR.

Hun glæder sig til at følge udviklingen på esportsområdet.

- Fremtidsscenarierne er spændende, da det virkelig er en sport i vækst. Det er selvfølgelig meget positivt, at vi i Danmark har esportsatleter, som kan begå sig internationalt. Og det er spændende, at FCK og Nordisk Film nu investerer i esportens danske elite, lyder det fra kulturministeren.

FacebookTwitter