S: Forfærdet over video

Socialdemokraternes forsvarsordfører Bjarne Laustsen opfordrer undersøgelseskommission til nøje at granske ny voldsvideo.

Socialdemokraternes forsvarsordfører Bjarne Laustsen opfordrer undersøgelseskommission til nøje at granske ny voldsvideo.

Danske soldater har, stik imod hvad Forsvaret hidtil har fastholdt, været vidne til, at irakiske politifolk har mishandlet civile - uden at gribe ind, skriver Ekstra Bladet.

Socialdemokraternes forsvarsordfører, Bjarne Laustsen, håber, at Irak-kommissionen nu vil granske videoen for at vurdere dens ægthed.

- Det er rigtig godt, at vi har nedsat en undersøgelseskommission, der skal se på den danske deltagelse i Irak-krigen, siger Bjarne Laustsen.

De får hug

På videoen ser man tre danske soldater, der kommer gående, og som optager, at irakisk politi slår og sparker civile irakere, der ligger på jorden. Irakerne er bundet på ryggen, de får sorte hætter over hovedet, og man hører en dansk soldat sige:

- Har du set, de får bare nogle hug.

Bjarne Laustsen er rystet over videoen:

- Jeg er meget forfærdet over, hvis de her billeder og disse udtalelser viser sig at være sande - også selv om de angiveligt er optaget under en krig. Man ved selvfølgelig godt, at det første offer i en krig er sandheden. Vi har altid herhjemme fået at vide, at alt var i sin skønneste orden, men det er tyder det her jo på, at det ikke var, siger forsvarsordføreren.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e21c76187a20a446ce318

Facebook
Twitter