S forsvarer omstridt Samuelsen-video: Vi pointerer, at det hele er ved at bryde sammen

Flere politikere langer nu ud efter endnu en Facebook-video fra Socialdemokratiet.

- Det er både oppositionens rolle at komme med egen politik og holde regeringen i ørerne, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

- Hvor er det her nederdrægtigt af Socialdemokratiet. Fortæl dog, hvad I selv vil frem for sådan noget her.

Sådan lyder det fra De Konservatives gruppeformand Mette Abildgaard efter, at Socialdemokratiet har lagt endnu en video på sin egen Facebook-profil. Det kommer efter, at partiet delte en anden opsigtsvækkende video på Facebook i sidste uge, hvor gruppeformand Henrik Sass Larsen kritiserer politiske journalister.

I den seneste video gennemgår partiet Liberal Alliances nederlag – med særligt fokus på partileder Anders Samuelsen. Mere specifikt gennemgår Socialdemokratiet ”Anders Samuelsens seks faser” – fra ”Stålfast” til når ”Virkeligheden indtræffer”.

Referencen til videoen stammer fra Liberal Alliances lange politiske kamp for at få store skattelettelser, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) måtte lægge i graven i sidste uge efter et hektisk forløb med dramatiske finanslovs- og skatteforhandlinger med Dansk Folkeparti.

Og Socialdemokratiets Facebook-video falder heller ikke i god jord hos Alternativets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier:

- Tja, man kan grine af de andre eller fortælle om sine egne visioner. Jeg foretrækker det sidste, skriver hun på Twitter.

Ud med budskabet

Kritikken kommer i kølvandet på en anden video fra Socialdemokratiets egen Facebook-profil, hvor Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) efterlyser, at journalisterne lader politikerne tale ud, når de bliver interviewet.

- Journalistik er blevet til, at man er gået direkte ind i kommentagen og ind i en meget angribende position, som gør, at vi ikke rigtigt får mulighed for at tale ud, siger Henrik Sass Larsen i video-interviewet med tidligere DR-vært Reimer Bo.

Desuden skal journalisterne blive bedre til at give politikerne mulighed for at oplyse borgerne om partiernes politik, lyder det fra Henrik Sass Larsen.

- Jeg vil jo gerne have mulighed for, via en journalist, at forklare det for de forudsætningsløse, de stakkels seere eller borgere, at bibringe med en forståelse af, hvad det egentlig er ham politikeren og Socialdemokratiet mener.

Og det er netop den melding, som har fået kritikerne ud på kanten af stolen efter, at Socialdemokratiet kritiserer Anders Samuelsen i den nye video.

- Man ved, hvad Anders Samuelsen vil – det siger han klart - modsat jer? Spørger Mette Abildgaard på Twitter.

S: Vi lever op til at være opposition

Men står det til Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, så kommer partiet i høj grad med sit politiske budskab i partiets Facebook-video.

- Jeg synes bestemt også, at vi lægger vægt på hvad vi selv vil politisk, siger Nicolai Wammen.

Hvor i videoen kommer I (Socialdemokratiet red.) med jeres politiske budskab?

- Vi lader jo Anders Samuelsen sige, hvad han mener om skat. Og så er vi som opposition kritiske overfor det. Så er der andre videoer, hvor vi kommunikerer, hvad Socialdemokratiet gerne vil. Jeg mener, det er en oppositions opgave at komme med egen politik, men også at være kritisk over for det, regeringen ikke leverer på.

Når nu I kritiserer journalisterne for ikke at lade politikerne komme ud med deres politiske budskab, hvorfor går I så ikke selv i front og oplyser vælgerne?

- Hvis du går igennem alle de videoer, vi har lagt ud de seneste måneder, så vil du se, at en stor del handler om, hvad Socialdemokratiet vil politisk. Det her er en kritik af en regering, hvor man må sige, at det er en stor rodebutik. Og vi pointerer, at det hele er ved at bryde sammen. Og det ville da være mærkeligt, hvis vi som opposition ikke havde en holdning til det.

Hvad siger du til kritikken fra dine politiske modstandere på baggrund af jeres seneste Facebook-video?

- Det er altså en oppositions rolle både at komme med sin egen politik, men også at være dem, der holder regeringen i ørerne. Og jeg synes, vi lever op til begge dele.

I kritiserer journalisterne for ikke at formidle politikernes budskab godt nok. Og så laver I selv en video, hvor I ikke kommer med jeres eget politiske budskab, men i stedet kritiserer Liberal Alliance. Kan man kalde det dobbeltmoralsk?

- Det mener jeg ikke. Ikke hvis det er Socialdemokratiet i hvert fald, siger Nicolai Wammen:

- Jeg synes til gengæld, at Mette Abildgaard er dobbeltmoralsk. Forleden kritiserede hun selv Anders Samuelsen i Jyllands-Posten. Så hvis der er nogen, der er dobbeltmoralsk, er det hende, siger han.

Facebook
Twitter