S: Gør op med passiv forsørgelse

Partiets socialordfører, Mette Frederiksen, ønsker et nyt net af sociale virksomheder, som gør det muligt at yde noget meningsfyldt for kontanthjælpen.

Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, ønsker et nyt net af sociale virksomheder, som gør det muligt at yde noget meningsfyldt for kontanthjælpen. (© Socialdemokratiet)

Socialdemokraterne vil nu gøre op med myten om, at venstrefløjen mener, at penge kan afhjælpe fattigdom.

Partiets socialordfører, Mette Frederiksen, mener, det skal være slut med at bruge kontanthjælp til passiv forsørgelse. Et nyt netværk af sociale virksomheder skal gøre det muligt for modtagerne at yde noget meningsfuldt for ydelsen.

- Det kan være at lave mad til det lokale plejehjem, det kan være vedligehold af grønne arealer og legepladser. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænsen. Det, der er vigtigt for os, er at alle får lov at gøre nytte og blive en del af fællesskabet i Danmark, siger Mette Frederiksen.

Har talt og talt

Mette Frederiksen mener ikke, det nuværende system med blandt andet fleksjobordningen er tilstrækkeligt. Virksomhederne skal blive bedre til at bruge de kompetencer, som syge, misbrugere og folk med sociale problemer har.

- Vi har talt og talt og talt om det rummelige arbejdsmarked, så længe jeg kan huske. Og det, der alligevel står tilbage, er, at antallet af danskere på passive overførselsindkomster, bliver ved med at være nogenlunde det samme, siger Mette Frederiksen.

V: Muligheder er der

Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby, mener derimod, regeringen har skabt de nødvendige muligheder for, at virksomheder kan tage socialt ansvar:

- Det har vi gjort med jobtræning, det har vi gjort med skånejobs, det har vi gjort med fleksjobs, det har vi gjort med en lang række andre initiativer, som netop gør det muligt for de mest udsatte i vores samfund at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er jo noget, som Socialdemokraterne og SF hidtil har bekæmpet med næb og kløer, siger hun.