S-gruppeformand: Regeringen vil ikke forbyde religiøs omskæring

Mens en række partier går ind for et forbud mod religiøs omskæring af mindreårige drenge, melder både Socialdemokratiet og Venstre sig på banen og går imod det.

Socialdemokratiet har i lang tid været stille i sagen om et muligt forbud mod religiøs omskæring.

Regeringen afviser at forbyde religiøs omskæring af mindreårige drenge.

Det siger Socialdemokratiets gruppeformand, Flemming Møller Mortensen, til TV2.

- Vi går ikke ind for et forbud, siger Flemming Møller Mortensen.

Han er ikke en del af regeringen, men udlægger altså nu teksten med S-brillerne på. Og som bekendt er det en ren socialdemokratisk regering, der sidder ved magten.

SF, Enhedslisten, Alternativet, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har ifølge TV2 tidligere meldt ud, at de er for et forbud. Socialdemokratiet og Venstre har tøvet med et svar, men nu er holdningen altså kendt hos S.

Mette Frederiksen var tidligere for et forbud

Tilbage i 2008 var den nuværende statsminister, Mette Frederiksen, for et forbud. Som partiets daværende socialordfører udtalte hun ifølge Berlingske:

- Jeg har aldrig forstået, hvorfor man skal skære i børn på den måde. Jeg mener ikke, at religion kan legitimere, at man påfører sine børn fysiske skavanker og de smerter, der må være forbundet med det.

- Vi har diskuteret omskæring af kvinder, men jeg mener også, omskæring af drenge skal forbydes.

Mette Frederiksen har torsdag deltaget i Dansk Erhvervs Årsdag. Hun ønskede ikke at stille op til interview efter at have holdt en tale til arrangementet.

Venstre melder ud: 'Et forbud er ikke vejen frem'

Ikke længe efter meldingen fra Socialdemokratiets gruppeformand, meldte Venstres formand sig på banen i debatten.

Venstreformanden Jakob Ellemann-Jensen mener, at Danmark skal tage hensyn til det jødiske samfund, og er derfor også imod et forbud.

- Jeg er enig i, at et forbud ikke er vejen frem. DK vil stå alene med et forbud - og vi skal kunne rumme det jødiske samfund i Danmark. Det skylder vi dem, skriver han.

/ritzau/ og DR Nyheder

Facebook
Twitter