Tema Grænsekontrol

S, K og DF støtter asyllejre i nærområderne

Sammen med S og K vil DF presse Venstre-regeringen til at arbejde for at få asyllejre i nærområderne.

DF, S og K vil oprette asyllejre i nærområderne, V er ikke afvisende, men vil have flere oplysninger. Arkivfoto fra Grande-Synthe lejren nær Dunkirk i Frankrig, hvor migranter og asylsøgere fra Irak, Kurdistan, Iran og Syrien samles. (Foto: pascal rossignol © Scanpix)

DF-formand Kristian Thulesen Dahl kalder det for en realistisk mulighed at oprette "velfungerende" asyllejre i nærområderne.

Det er S-gruppeformand Henrik Sass Larsen, der i Jyllands-Posten foreslår at lukke EU's ydre grænse og i stedet oprette asyllejre i nærområderne.

Ifølge Thulesen Dahl er det ligegyldigt med EU's ydre grænser. Det handler om, at Danmark sammen med en håndfuld andre lande skal oprette asyllejrene.

Han vil udfordre S i forhold til at få idéen bragt fra snak til handling. Venstre-regeringen skal presses, og det kan S, K og DF sammen gøre ved en hasteforespørgsel om flygtningekrisen på onsdag.

Jakob Ellemann-Jensen, Venstres politiske ordfører, er ikke afvisende over for idéen. Men han savner at få forslaget konkretiserett af S-formand Mette Frederiksen.

K-formand Søren Pape Poulsen har ikke svært ved at bakke op om det forslaget, for han var selv ude med et lignende forslag midt i december.

- Når DF bakker op, så har vi et flertal uden om regeringen. Det kunne vi bruge til at spørge, om det ikke var en vej, vi kunne gå videre ud ad, siger han.

/ritzau/