S-kandidat raser mod S-ordfører: Håber hun får røven på komedie

Flygtninge er uønskede, siger Socialdemokraternes Mette Reissmann.

Mette Reissmann er udlændingeordfører for Socialdemokraterne. Hun mener, at flygtninge er uønskede gæster. (© DR)

Det er ikke i orden, at Socialdemokraternes udlændingeordfører betegner flygtninge som altid uønskede gæster.

Det mener folketingskandidat for Socialdemokraterne i Skive, Anne Paulin.

- Flygtninge er uønskede gæster. Håber, sagt på godt jysk, at Mette Reismann får røven på komedie for den udtalelse, skriver Anne Paulin på det sociale medie Twitter.

Det er i en artikel i Jyllands-Posten, at Mette Reissmann i forbindelse med diskussionen om familiesammenføringer til flygtninge siger;

- Vi skal huske på, at dem, der kommer hertil, får asyl. Men vi sender ikke en invitation, og vi ringer ikke for at få dem her op. Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det, siger Mette Reissmann.

Har et ansvar

Anne Paulin mener, at Socialdemokraterne deltager i en overbudspolitik med Mette Reissmanns udtalelse.

- Jeg synes, det er en ret voldsom tone. Hun taler om flygtninge som et onde. Det er jo mennesker i nød, som vi har pligt til at hjælpe. Vi har sgu et ansvar for at hjælpe dem, siger Anne Paulin.

Også den tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Camilla Schwalbe, kritiserer.

- Vil bare lige sige klokkeklart, at jeg ikke kan stå inde for min partifælle Mette Reissmans udsagn her om at "flygtninge er uønskede gæster", skriver Camilla Schwalbe på Facebook.

Dr.dk har forsøgt at få en kommentar fra Mette Reissmann. Det har ikke været muligt. Det har heller ikke været muligt at træffe partiets politiske ordfører eller gruppeformand.

Facebook
Twitter