S: Løkke bør underskrive klimaaftale

S vil have statsministeren og ikke ministeren til at underskrive klimaaftale i New York. Flere ngo'ere bakker op.

Det er forkert, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke er med, når flere stats- og regeringschefer 22. april i New York underskriver klimaaftalen fra Paris ved en større cermoni i FN. Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt skal underskrive aftalen for Danmark.

- Danmarks statsminister bør naturligvis i lighed med en lang række andre stats- og regeringschefer være med til at understrege vigtigheden af den fortsatte kamp for at bekæmpe klimaforandringer, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen

60 stats- og regeringschefer fra 130 lande deltager i ceremonien, men ingen nordiske statsministre deltager.

WWF Naturfonden og Greenpeace mener også, at Lars Løkke Rasmussens afbud er et stærkt uheldigt signal.

- Ban Ki-moon forsøger at sikre, at underskriftsceremonien får den største deltagelse nogensinde, og Danmark bør gøre alt, hvad vi kan, for at støtte op om den globale klimaindsats. Det gør vi ved at sende statsministeren, fordi det er signal om, at det tages alvorligt på højeste niveau, siger John Nordbo, klimachef i Verdensnaturfonden.

Også rådgiver Jens Mattias Clausen fra Greenpeace er skuffet.

- Danmark gemmer sig bag alle de fodslæbende EU-lande, og regeringen synes tydeligvis ikke, vi skal gøre mere, selv om vi er meget langt fra, hvor vi skal være, siger han.

/ritzau/

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1588131891501290

Facebook
Twitter