S: Mere politi på gaderne

Politiet skal ansætte op imod 1000 flere betjente, så der kan være nærpoliti tilstede i de urolige områder, foreslår Socialdemokratiet. Forslaget kommer forud for nye forhandlinger om politiets vilkår.

Politiet skal ansætte op imod 1000 flere betjente, så der kanvære nærpoliti tilstede i de urolige områder. Det foreslårSocialdemokratiet. - Vi ved, at hvis der er nærpoliti ilokalområderne, så forebygger det kriminalitet og beboerne følersig mere trygge, siger retsordfører Morten Bødskov.

Øget indsats over for indbrud og tyveri

Den øgede styrke vil også ifølge Socialdemokratiet give politietmere tid til at efterforske indbrud i boliger og tyverier pågaden.

- Alminidelige borgere skal ikke længere vente på, at deres sagbliver opklaret. De skal ikke længere ringe til politiet og rykkefor at høre, om der sker noget. Der skal ske en øget indsats,f.eks. når det gælder indbrud og tyveri, forklarer MortenBødskov.

Partiet vil også have politiet til at gøre mere fortrafiksikkerheden, og politiets arbejde skal effektiviseres vedudstrakt brug af computere.

International udrykningsstyrke

Endelig mener Socialdemokratiet, at politiet på samme måde somforsvaret har brug for en international udrykningsstyrke.

S-oplægget kommer, netop som regeringen har indkaldt tilforhandlinger om en ny aftale om politiets vilkår.

Sideløbende skal der forhandles om bedre vilkår forKriminalforsorgen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk