S-minister vil ikke garantere, at der ikke kommer flere topskattelettelser

Det giver ingen mening at love flere skattelettelser, når kernevelfærden i kommuner og regioner er under pres. Det er budskabet til regeringen fra både store fagforeninger og en række socialdemokratiske borgmestre.

Opråbet kommer, efter regeringen forud for præsentationen af sin 2030-plan har varslet, at der vil blive skattelettelser for mere end de fem milliarder kroner, som oprindeligt blev lovet i regeringsgrundlaget.

I Deadline understreger Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek, at de ekstra skattelettelser kommer samtidig med investeringer i velfærden:

- Ligesom vi investerer i sundhedsvæsnet med store beløb, og ligesom vi investerer i medarbejderrekruttering på områder, hvor det er svært at rekruttere i det offentlige, så vil vi også gerne gennemføre vores valgløfte om skattelettelser til de lavestlønnede.

I regeringsgrundlaget er der dog også lagt op til topskattelettelser, og Dybvad Bek vil ikke afvise, at de ekstra skattelettelser også kan komme til at tilfalde danskere med høje lønninger:

- Topskattelettelser har aldrig været vores politik, men vi sidder i et regeringssamarbejde, hvor andre partier ønsker sig det, siger Dybvad Bek og uddyber:

- Jeg kan ikke give en garanti for, at der ikke kommer yderligere skattelettelser, som vi i Socialdemokratiet ikke nødvendigvis er enige i.