S og DF støtter Pape-forslag om dobbelt straf

Regeringens forslag om at straffe kriminalitet i særligt udsatte boligområder møder opbakning.

Regeringen vil straffe lovovertrædelser dobbelt så hårdt i særlige strafzoner. Det forslag støttes af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. (Foto: © Jeppe BjøRn Vejlø, Scanpix)

Som forventet er der opbakning og positive ord fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til regeringens første forslag i en række af nye udspil, der skal nedbryde parallelsamfund.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, kan godt se idéen i at hæve straffen i udvalgte boligområder.

- Vi er meget positive over for regeringens forslag. Vi har fuld forståelse for, at regeringen er nødt til at gøre noget i ghettoområderne for at bremse den kriminalitet, der foregår, siger han.

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) lancerede her til morgen forslaget i Berlingske. Med forslaget vil regeringen straffe kriminalitet begået i udvalgte belastede boligområder med en dobbelt så høj straf.

Dansk Folkeparti afventer nu det samlede udspil, som ventes fremlagt torsdag. Men retsordføreren mener, at der er behov for at gå hårdt til de utryghedsskabende elementer i områderne.

S: Det skylder vi borgerne

Også Trine Bramsen, der er retsordfører i Socialdemokratiet, ser fornuftige takter i forslaget.

- For vi bliver nødt til at erkende, at vi har nogle problemer i de udsatte boligområder med en utroligt høj utryghed. Det kan vi ikke være bekendt over for de borgere, der bor der, siger hun.

Hvis forslaget ender med at blive til virkelighed, vil det ruste politiet bedre at kunne håndtere problemer i belastede boligområder, fremhæver Trine Bramsen.

- Jeg ser det som et redskab, politiet får i deres store værktøjskasse, hvor de allerede kan sætte ind med visitationszoner og andre ting, hvis der er problemer i et bestemt område, siger hun.

Foruden de såkaldte strafzoner lægger regeringen op at til at styrke politiindsatsen i udsatte boligområder, hvor der skal oprettes tre mobile politistationer.

Ligeledes vil der blive gennemført flere kontroller, og på landsplan lægges der op til, at der skal foretages 25 større politi­aktioner i områderne i 2018-2019.