S og LA: Muslimsk asylstop er 'dybt irrationelt' og 'skudt helt forbi'

Dansk Folkeparti vil holde asylansøgere og indvandrere fra muslimske lande ude af Danmark. Forslaget er en skævert, lyder kritikken.

Fungerende politisk ordfører Ane Halsboe-Jørgensen (S) afviser forslag om at afvise muslimer.

Det er en farlig vej at bevæge sig nedad, når næstformand Søren Espersen fra Dansk Folkeparti i Berlingske foreslår, at Danmark tager "et pusterum" og afviser indvandrere og flygtninge fra muslimske lande set i lyset af de seneste terrorangreb i Europa.

Det mener den fungerende politiske ordfører for Socialdemokraterne, Ane Halsboe-Jørgensen.

I hendes optik har Søren Espersen hentet uhensigtsmæssig inspiration fra den republikanske præsidentkandidat i USA, Donald Trump, der har gjort sig bemærket med forslag om at sætte en fast prop i den muslimske indvandring.

- Selvfølgelig skal vi hele tiden holde øje med balancen i forhold til, hvor mange mennesker der kommer til vores land. Men at generalisere på en hel religion på en måde, som man ellers kun ser fra Donald Trump og meget højreekstreme kræfter i Europa, er meget alvorligt, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Hun tror ikke, at det vil fjerne risikoen for terrorangreb at lukke helt ned for indvandrere og asylansøgere fra lande med primært muslimske indbyggere i fire til seks år, som Søren Espersen foreslår.

- Forslaget er skudt helt forbi. Vi kan se, at der desværre er eksempler på, at de mennesker, som tyr til disse voldsomme, umenneskelige angreb, lige så vel kan være vokset op i Vesten, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

LA: Dybt irrationelt

Partilederen for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, stemmer i kritikken af forslaget.

Man skal nemlig ikke blande flygtninge og indvandrere sammen i én stor pærevælling, mener LA-formanden.

Mens han vil have sat en stopper for spontan asyl og i stedet øge den danske hjælp i nærområderne, så skal indvandrere derimod have adgang uanset oprindelsesland, hvis de ikke begår kriminalitet eller modarbejder det danske folkestyre.

- Det er den rationelle løsning i modsætning til det, Søren Espersen begiver sig ud i, som er dybt irrationelt, og som blev udstillet i interviewet i Berlingske, hvor han ikke kan svare på, om en kristen fra Egypten så også skal rammes, fordi han kommer fra et overvejende muslimsk land, siger Anders Samuelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk