S og R er klar til at hjælpe regeringen

Socialdemokratiet og Radikale Venstre er klar til at stemme for bevillingslov, hvis deadline for finanslov overskrides.

Hvis ikke det lykkes regeringen og Dansk Folkeparti at blive enige om en finanslovsaftale, så vil Socialdemokratiet stemme ja til en midlertidig bevillingslov. Sådan lyder meldingen fra politisk ordfører i Socialdemokratiet, Nicolai Wammen (S)

Regeringen og Dansk Folkeparti kæmper med at få enderne til at mødes i forbindelse med de pågående finanslovsforhandlinger. Men hvis parterne ikke kan enes om en finanslov, skal Folketinget vedtage en midlertidig bevillingslov.

Og det får nu både Socialdemokratiet og Radikale Venstre til at komme regeringen til undsætning.

- Det er helt usædvanlig situation og noget frygteligt rod, og derfor håber vi selvfølgelig, at man kan få lavet en finanslov, men hvis det ikke sker, så vil vi naturligvis stemme for en bevillingslov, siger politisk ordfører for Socialdemokratiet, Nicolai Wammen.

Bevillingsloven er en videreførelse af den gældende finanslov. Det betyder, at staten har mulighed for at udbetale lønninger i den mellemliggende periode, indtil en ny finanslov bliver vedtaget.

- Vi har et fællesansvar for at få det gjort sådan, at vi ikke står i en situation, hvor vi ikke kan få udbetalt løninger til de ansatte og, hvor Danmark går i stå, siger Nicolai Wammen.

Forhandlet i månedsvis

Forhandlingerne om finansloven for 2018 har stået på i månedsvis, men det er stadig ikke lykkes regeringen og Dansk Folkeparti at blive enige. Indtil videre har strid om udlændinge og skat trukket forhandlingerne i langdrag og derfor har det ikke været muligt at lande en aftale.

I går kaldte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl forhandlingsforløbet for "noget rod" og har indtil videre fastholdt, at man bør lande en aftale om finansloven, før man forhandler aftaler om skat og udlændinge på plads. Omvendt fastholder regeringen, at forhandle alle tre aftale samlet.

Hos Radikale Venstre mener man, at regeringen og Dansk Folkeparti "sander til i selvpåførte plager". Partiet meddelte derfor allerede igår, at man er parat til at støtte en bevillingslov.

- Min opfordring er derfor, at regeringen fremsætter en bevillingslov for januar straks. Uanset om de bliver enige eller vi skal til folketingsvalg, bør der skabes den fornødne tryghed for sygeplejersker, politibetjente og undervisere nu, siger Radikale Venstres leder Morten Østergaard.

Facebook
Twitter