S og SF klar til at sikre flertal for at vælte Thyra Frank

Hvis Dansk Folkeparti gør alvor af truslen om at stille et mistillidsvotum til Thyra Frank, vil S og SF sikre flertallet.

Dansk Folkeparti har allerede et flertal på plads, hvis de efter sommerferien beslutter at stille et mistillidsvotum til Thyra Frank. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Hvis Dansk Folkeparti mister tålmodigheden med Thyra Frank og ønsker at trække ministertæppet væk under LA-ministeren, så kan støttepartiet regne med støtte fra den modsatte fløj.

Sådan lyder den klare konklusion fra både SF og Socialdemokratiet.

Begge partier mangler især at se en indsats fra Thyra Frank i forhold til udfordringen med at skaffe hænder nok i hjemmeplejen.

Derfor er dommen allerede klokkeklar fra Socialdemokratiet, siger ældreordfører, Astrid Krag:

- Vi har længe oplevet en minister og en regering, der ikke handler på ældreområdet, medmindre Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samler et flertal uden om regeringen. Så på den måde har min tålmodighed været opbrugt længe. Så hvis Dansk Folkeparti skulle nå den samme konklusion, vil vi selvfølgelig bakke op om det, siger hun.

Hos SF er ældreordfører Kirsten Normann Andersen enig – og med stemmer fra både Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF vil der i så fald være flertal for at vælte Thyra Frank.

- Jeg forstår godt, at Dansk Folkeparti overvejer det. Vi har et område, der ligger fuldstændig underdrejet.

Regeringen giver ikke ældreministeren muligheder

Kirsten Normann Andersen påpeger dog, at der er flere andre ministre i regeringen, der bør have røde ører. Regeringen valgte selv at udnævne en egentlig ældreminister for første gang i Danmarkshistorien, men SF-ordføreren mangler at se resultater på området – og det er ikke alene Thyra Franks skyld.

- Jeg kan næsten ikke se det på andre måder, end at regeringen heller ikke har givet hende nogle muligheder for at handle. Jeg synes virkelig, de skylder på den måde. Man kan ikke profilere sig på den måde, at man laver et ældreministerium uden så at foretage sig det mindste på området, siger Kirsten Normann Andersen.

Den kritik er Astrid Krag enig med SF-kollegaen i.

- I lang tid har det været sådan, at når vi skal gøre noget på ældreområdet, så er det jo noget, som Socialdemokratiet sammen med Dansk Folkeparti, SF og andre gode kræfter er nødt til at drive, siger hun.

Thyra Frank undrer sig over truslen

I et interview med DR Nyheder afviser Thyra Frank kritikken fra Dansk Folkeparti og forklarer, at hun undrer sig over, at støttepartiet nu lægger en trussel om fyring på hendes bord.

- Det er jo op til Dansk Folkeparti, men jeg vil bare sige, at synes virkelig, at vi har skabt resultater på området, så det undrer sig, siger ældreministeren.

Facebook
Twitter