S og V er positive over for elevløn til flygtninge

FOA's udspil til de kommende trepartsforhandlinger bliver positivt modtaget af S og V, mens DF er kritiske.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen er glad for, at FOA melder sig ind i de kommende trepartsforhandlinger. (Foto: MATHIAS LOVGREEN BOJESEN © Scanpix)

Det er glimrende, at FOA melder sig på banen og går konstruktivt ind i de kommende trepartsforhandlinger.

Det mener Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, efter FOA i dag foreslår, at flygtninge skal integreres på det danske arbejdsmarked ved hjælp af en særlig elevløn.

- Tanken om at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet på den her måde, det er en rigtig tanke at tage udgangspunkt i, og den er ikke fremmed for os, siger han.

Forslaget giver ham tillid til, at parterne i de kommende trepartsforhandlinger går seriøst ind for at finde en måde at få integreret de mange flygtninge på.

- Det her handler om at integrere nogle mennesker, siger han.

- Og den bedste måde at blive integreret på er at komme ud på vores arbejdspladser, lære danskerne at kende og blive en del af det danske samfund.

S: Interessant forslag

Hos Socialdemokraterne ser beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen også gode perspektiver i forslaget.

- Det er interessant, hvis vi stille og roligt kan bygge deres kompetencer op og give dem noget uddannelse, så de måske kan bide sig tættere fast på arbejdsmarkedet, siger han.

- Så længe det ikke ligner det gamle Venstre-forslag om indslusningsløn, for det er vi er direkte imod.

SF og Enhedslisten forholder sig også positive til forslaget.

DF: Minder om løndumping

Omvendt negativ over for forslaget er man i Dansk Folkeparti.

- FOA’s forslag er problematisk, fordi det reelt betyder, at flygtninge springer over i jobkøen, og det betyder også, at vi indfører noget, der minder om løndumping, og det synes jeg faktisk, at fagbevægelsen skal holde sig for god til, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

- Vores klare udgangspunkt er, at vi er imod, og jeg har svært ved at se, hvorfor dele af fagbevægelsen skal foreslå noget, der minder om indslusningsløn, og som reelt leder tankerne over på de problemer, vi har med østarbejdere.

Dansk Folkeparti er desuden direkte imod idéen om at få integreret flygtninge på arbejdsmarkedet.

- Flygtninge og migranter skal ikke integreres. De skal være her midlertidig, og så skal de sendes tilbage, lige så snart der er mulighed for det, siger Martin Henriksen.