S og V: Prostituerede skal væk fra gaden

Socialdemokraterne og Venstre opfordrer socialministeren til at gribe til handling for de gadeprostituerede.

Socialdemokraterne og Venstre opfordrer socialministeren til at gribe til handling for de gadeprostituerede.

Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, mener ikke, at indsatsen mod prostitution er optimal. Hun kræver stramninger, så særligt gadeprostituerede har nemmere ved at forlade branchen.

- Kvinderne skal væk fra gaderne, men de skal hjælpes, fastslår hun.

94 procent vil kvitte sexjob

Reaktionen kommer i kølvandet på en ny rapport foretaget af SFI, som viser, at hele 94 procent af de gadeprostituerede ønsker at kvitte sexarbejdet. Desuden viser rapporten, at flere af kvinderne finder det svært at forlade branchen.

Socialdemokraterne opfordrer socialminister Benedikte Kiær (K) til at gribe til handling.

- Ministeren bliver nødt til at gribe til handling. Der er mange ulykkelige skæbner, som fortjener en bedre socialpolitik, end den der bliver ført i dag, siger Mette Frederiksen.

Hun bakkes op af Venstres miljøpolitiske ordfører, Eyvind Vesselbo, som også mener, at socialministeren bør gribe ind.

- Det skal være nemmere for kvinderne at forlade branchen, derfor skal der afsættes flere ressourcer. Ministeren bør tage fat på området, siger han.

Alternativ og frit lejde

Mette Frederiksen peger på, at den nemmeste vej til at kvitte branchen er at give kvinderne et alternativ til sexarbejdet.

- Når der er så mange, der vil ud af branchen, skal de først og fremmest have mulighed for et alternativ, så de ikke vender tilbage, siger hun.

- Desuden bør man indføre frit lejde, sådan at man undgår, at mange af kvinderne får skattesmæk eller skal betale sygedagpenge eller kontanthjælp tilbage, når de vil stoppe.

Hun peger på, at området bør prioriteres betydeligt i næste års satspulje, så der også bliver penge til boligstøtte og bedre uddannelsesmuligheder.

Benedikte Kiær skriver i en pressemeddelelse, at hun vil indkalde satspuljepartierne til drøftelser efter sommerferien.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk