S om DF's regeringsdrømme: DF-vælgere foretrækker Mette Frederiksen

En stemme på DF er en stemme på Lars Løkke som statsminister, siger S-ordfører.

Selvom Dansk Folkeparti er klar til at gå i regering med Venstre efter næste valg, skræmmer tanken om en mulig fremtidig VO-regering ikke Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Jeg tror faktisk, der er mange af Dansk Folkepartis vælgere, der hellere så, at det bliver Mette Frederiksen i statsministerstolen, siger han.

Betingelsen for at gå med i regeringen for Dansk Folkeparti er, at partiet får omkring 20 procent af stemmerne, og at der er et borgerligt flertal efter næste valg, fortæller partiformand Kristian Thulesen Dahl.

- Hvis vi har tilstrækkelig opbakning fra danskerne, må Dansk Folkeparti også være parat til at sidde i regeringskontorene og tage ansvar, siger han.

Dansk Folkeparti har de seneste måneder ellers kørt parløb med Socialdemokratiet i en række sager. Og det samarbejde er Socialdemokratiet klar til at fortsætte trods dagens udmelding, siger Nicolai Wammen.

- Vi har et godt samarbejde med Dansk Folkeparti på rigtig mange områder, og det forventer jeg også, at vi vil have efter næste valg, siger han.

Målet med en ren VO-regering er et bredt samarbejde med Socialdemokratiet, hvor Liberal Alliance og De Konservative ikke kan komme igennem med for eksempel skattelettelser, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Men at partiet nu gentager udmeldingen fra sidste år om, at Dansk Folkeparti satser på en regering med Venstre gør én ting klart, siger Nicolai Wammen:

- Det er klart, at det her også viser, at en stemme på Dansk Folkeparti efter næste valg, det er også en stemme på, at Lars Løkke Rasmussen skal fortsætte som statsminister, siger han.