Tema Eva Kjer Hansen-sagen

S om Løkke: Minder om 'Kaptajn Kaos'

Situationen er kaotisk og besynderlig, lyder det fra Socialdemokraterne og Enhedslisten.

Der er ikke just positive reaktioner fra Socialdemokraterne og Enhedslisten, efter statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) pressemøde, hvor han inviterede de blå partier til nye forhandlinger om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

- Det her er fuldstændig kaotisk. Statsministeren har været tavs i 17 timer, og så kommer han ud og siger, at han er kørt fast, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Han mener, at det er tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen vil tvinge De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til at skifte mening, så Eva Kjer Hansen alligevel kan fortsætte.

Og det mener Wammen ikke er holdbart, når et flertal i folketinget har udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen.

- Det minder mest af alt om 'Kaptajn Kaos' i Statsministeriet, og det kan jo ikke blive ved med at gå, siger S-ordføreren.

Hos Enhedslisten konstaterer miljøordfører Maria Reumert Gjerding, at det er dybt besynderligt, at Eva Kjer Hansen indtil videre fortsætter på sin post.

- Jeg kan konstatere, at der kommer en minister, som har et flertal af folketinget imod sig, til samråd. Det er en dybt dybt usædvanlig situation, at en minister møder op, når et flertal har mistillid til hende, siger hun.