S: Omsorgsdage til papfar

Gemt barselsorlov skal kunne laves om til omsorgsdage, der følger barnet. Så kan papfar eller parmor også blive hjemme ved sygdom, foreslår Socialdemokraterne.

Socialdemokraterne vil sørge for mere tid til de syge børn, så de ikke kommer for hurtigt i institution igen. (Foto: Suzanne Meyer)

Hvis man gemmer noget af sin barselsorlov, så skal det kunne konverteres til omsorgsdage, der følger barnet.

Forslaget skal gøre hverdagen lettere, når der er sygdom i børnefamilien, for det betyder, at for eksempel bedstemor eller papfar også skal kunne passe det syge barn og få dagpenge til det.

Det foreslår Socialdemokraterne i dag - som en del af et samlet børneudspil.

Ny familiestruktur

- Når vi laver børnepolitik i dag, så er vi nødt til at tage højde for, hvordan den moderne familie ser ud, siger den socialdemokratiske socialordfører Mette Frederiksen til Radioavisen.

Og når mor eller far har fået en ny partner og har levet sammen med sammenbragte børn i mange år, så kan den voksne være lige så vigtig for barnet som de biologiske forældre, mener hun.

Flere syge børn

Men det handler ikke bare om at få den praktiske kabale i hjemmet til at gå op. Det handler også om at gøre noget ved det faktum, at flere og flere små børn bliver syge med luftvejsproblemer, mellemørebetændelse osv.

En af årsager er blandt andet, at børnene kommer for hurtigt i tilbage i vuggestuen eller børnehaven efter, at de har været syge.

Et samlet børneudspil

- Børn er mere syge end tidligere, og derfor vil det være en fordel for børnefamilierne, at de kan holde barnet hjemme, til de er helt raske i stedet for, at det hele bliver meget stresset, lyder det fra Mette Frederiksen.

Forslaget er en del af et stort samlet børneudspil, der bliver præsenteret senere i dag på Christiansborg.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter