S-ordfører afbryder 'meningsløst' samråd med Eva Kjer

S-ordfører afbryder 'meningsløst' samråd med miljøminister Eva Kjer Hansen (V). Ministeren erklærer sig 'målløs'.

Det giver ingen mening at gennemføre et samråd med miljøminister Eva Kjer Hansen (V), når der er tvivl om, hvorvidt hun kan blive på posten som minister.

Det konstaterede Socialdemokraternes landbrugs- og fødevareordfører, Simon Kollerup, under et samråd i Miljø- og Fødevareudvalget, hvorefter han tog konsekvensen og afsluttede samrådet før tid og ganske kort efter, at det var begyndt.

- Jeg er målløs over det, sagde Eva Kjer Hansen, da hun kom ud fra samrådet.

- Jeg undrer mig over, at Socialdemokraternes Simon Kollerup starter med at begrunde, hvorfor han har kaldt mig i samråd, men når han har gjort det, afbryder han samrådet. Jeg undrer mig bare over, at udvalget starter samrådet for at afbryde det undervejs, sagde hun.

Hun blev af den ventende presse spurgt, om det afbrudte samråd er udtryk for, at hun ikke kan manøvrere som miljø- og fødevareminister. Det svarede Eva Kjer Hansen ikke på.

Simon Kollerup, der afbrød samrådet, siger følgende om den opsigtsvækkende situation på samrådet:

- Vi bad om ministeren afgive en forklaring på den situation, vi står i. Det fik vi ikke. Og når vi ikke kan få at vide, om ministeren er minister dagen ud, gav det ikke mening af gennemføre samrådet, siger Simon Kollerup.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har slået fast, at han fortsat har tillid til Eva Kjer Hansen som miljøminister, selvom Konservative i aftes udtrykte mistillid til netop Eva Kjer Hansen efter et dramatisk forhandlingsforløb om regeringens landbrugspakke.

Statsministeren har kaldt partilederne fra de øvrige partier i blå blok til møde klokken 16 om den aktuelle krise i den borgerlige lejr.