S-ordfører: Rumænere skal stresses og straffes

Danmark skal stresse og straffe rumænere, der kommer til landet for at nasse på samfundet, mener S-ordfører.

- Jeg møder københavnere, som oplever store problemer med deres gårde, som er invaderet af rumænere, siger Trine Bramsen til Politiken (Foto: Niels Ahlmann Olesen © Scanpix)

Hårdt mod hårdt. Nultolerance. Stress. Maksimal straf.

Det er de eneste virksomme midler til at stoppe den gruppe rumænere, som især i sommerperioden kommer til landet i håb om berigelse. Og som i mangel på tag over hovedet tiltager sig plads i bybilledet til at overnatte.

Sådan lyder den kontante melding fra Socialdemokraternes formand for Integrationsudvalget, Trine Bramsen, ifølge Politiken.

Samler flasker

- Det er et kæmpestort problem, når man kan se, at rumænere ligger og overnatter i parker, i baghaver og på folks både.

- Jeg møder københavnere, som oplever store problemer med deres gårde, som er invaderet af rumænere, siger Trine Bramsen til Politiken.

Hun opfordrer politiet til at sætte maksimalt ind over for de rumænere, som kommer til Danmark i busser og enten tigger, begår kriminalitet eller udnytter festivaler til at samle flasker. En indsats, som politiet da også har opprioriteret.

EL er forundret

- Det handler i høj grad om at stresse rumænerne, så de ikke har et indtryk af, at de bare kan komme og bruge Danmark som campingplads. Så de skal vækkes om natten og fjernes.

- Og de mange, der sidder og tigger eller spiller musik ved vores supermarkeder - som nærmest er blevet fast inventar - de skal straffes, siger Trine Bramsen.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er forundret over den skrappe socialdemokratiske opsang til en specifik befolkningsgruppe.

- Det er noget af det mest unuancerede og ensidige, jeg har hørt i lang tid, siger Pernille Skipper til Politiken og fortsætter:

- Hvis vi skal løse problemet med udenlandske hjemløse, der kommer til Danmark, fordi de gerne vil have et arbejde - men møder en anden virkelighed - skal vi være noget mere nuancerede end at snakke stress og jag og politi.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk