S: Rohde er en sjofel gadedreng

Socialdemokraterne anklager Venstres politiske ordfører Jens Rohde for at trække den politiske debat ned på et lavt niveau midt i den værste krise i mange år.

Socialdemokraterens formand Helle Thorning-Schmidt kaldte i går Jens Rohde for "et løsgående missil". (Foto: © Kristian Juul Pedersen, Scanpix)

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, anklages nu for at være en sjofel gadedreng, der trækker den politiske debat ned på et bundniveau midt i en alvorlig krise for Danmark.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt kaldte i går Jens Rohde for "et løsgående missil".

- Med et glimt i øjet kan jeg sige, at hun endnu har til gode at se mit missil, så jeg tager det roligt, lød svaret fra Rohde i Jyllands-Posten.

Langt under niveau

Og den udtalelse er at gå langt over stregen, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Lotte Bundsgaard.

- Hvis vi skal diskutere politik og skal løse en krise for Danmark, så nytter det ikke at spille sjofel og lege gadedreng på den måde Jens Rohde gør. Det er langt under niveau, siger Lotte Bundsgaard.

Sømænd og nonner

Hun undrer sig over, at Venstres ledelse ikke griber ind overfor Jens Rohde.

- Mens vi andre har forsøgt at holde borgfred, så er Jens Rohde blevet ved med at kritisere den socialdemokratiske ledelse, og man kan se i dag, at han nu er så langt nede, at han er sjofel. Danmark er i den største krise i mange, mange år, og så går Jens Rohde rundt og fortæller vittigheder på linje med dem om sømænd og nonner, siger Lotte Bundsgaard.

- Jeg ville ikke finde mig i at blive repræsenteret af en politisk ordfører, som gik rundt og brugte tiden på at være sjofel og svine andre til i stedet for at holde borgfreden, og jeg undrer mig over, at Venstres gruppeformand ikke griber ind over for det her, siger Lotte Bundsgaard.

Rohde: Jeg er ikke sjofel

Selv afviser Jens Rohde beskyldningerne om, at hans udtalelser er sjofle og trækker debatten ned på et lavt niveau.

- Den fortolkning om sjofelhed står helt for Socialdemokraternes egen regning. Det er ikke mig, der har bragt begrebet missil ind i debatten, siger Jens Rohde og afviser, at der skulle være seksuelle undertoner i hans udtalelser til Jyllands-Posten.

- Når Helle Thorning-Schmidt kalder mig et missil, kan jeg også med et glimt i øjet sige, at hun ikke har set mig farlig endnu, siger Venstres politiske ordfører.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532d2e046187a216b8e80e79